ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        3 su bardağı (330 gr) un

·        1 paket (10 gr) kabartma tozu

·        ½  tatlı kaşığı (3 gr) tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 adet yumurta

·        1 çay bardağı (85 gr) toz şeker

·        ½  çay bardağı (50 ml) eritilmiş tereyağı

·        ½  çay bardağı (50 ml) sıvı yağ

·        ¾ çay bardağı (50 gr) damla çikolata (soğuk)

Üstü için: 120 gr çikolata ve 1 yemek kaşığı (30 ml) süt kreması

 

YAPILIŞI:

·        Bir kaba 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu, ½  tatlı kaşığı (3 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.

·        Karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı (85 gr) toz şeker koyup mikser ile çırpın. ½ çay bardağı (50 ml) eritilmiş tereyağı ve ½  çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin.

·        Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur oluşana kadar spatula ile karıştırmaya devam edin.

·        Hazırladığınız hamura ¾ çay bardağı (50 gr) soğuk damla çikolata ekleyin ve hamurun içinde dengeli bir dağılım sağlayana kadar karıştırın.

·        Hamuru tezgahın üzerine aktarın ve birkaç kez daha yoğurduktan sonra yuvarlayıp somun şekli verin.

·        Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve biraz sertleşmesi için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.

·        Kestiğiniz her bir parçayı tezgahın üzerinde yuvarlayıp yaklaşık 24-25 cm uzunluğunda hamur çubukları oluşturun. Çikolataların erimemesi için hızlı hareket edin.

·        Çubukları yaklaşık 4 parmak (8 cm) uzunluğunda parçalar halinde kesip, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 - 30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·        Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 120 gr çikolata (sütlü ya da bitter) ve 1 yemek kaşığı (30 ml) süt kreması koyup, orta ısıda karıştırarak eritin.

·        Eriyen çikolata ılık hale gelince, ince uçlu bir krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkarak desenler oluşturun. Krema sıkma torbası kullanmak istemiyorsanız, kurabiyelerin uçlarını ya da üst kısmını erimiş çikolataya batırabilirsiniz. Çikolata soğuyup sertleşince servis yapın.

                    Afiyet olsun.