MALZEMELER:
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 paket (10 gr) kabartma tozu
·
½ tatlı
kaşığı (3 gr) tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2 adet yumurta
·
1 çay bardağı (85 gr) toz şeker
·
½ çay
bardağı (50 ml) eritilmiş tereyağı
·
½ çay
bardağı (50 ml) sıvı yağ
·
¾ çay bardağı (50 gr) damla çikolata (soğuk)
Üstü
için: 120 gr çikolata ve 1 yemek kaşığı (30 ml) süt kreması
YAPILIŞI:
·
Bir kaba 3 su bardağı (330 gr) unu, 1 paket (10
gr) kabartma tozunu, ½ tatlı kaşığı (3
gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.
·
Karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1 çay
bardağı (85 gr) toz şeker koyup mikser ile çırpın. ½ çay bardağı (50 ml)
eritilmiş tereyağı ve ½ çay bardağı (50
ml) sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin.
·
Unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ekleyip,
yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur oluşana kadar spatula ile karıştırmaya
devam edin.
·
Hazırladığınız hamura ¾ çay bardağı (50 gr)
soğuk damla çikolata ekleyin ve hamurun içinde dengeli bir dağılım sağlayana
kadar karıştırın.
·
Hamuru tezgahın üzerine aktarın ve birkaç kez
daha yoğurduktan sonra yuvarlayıp somun şekli verin.
·
Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve biraz sertleşmesi
için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
·
Kestiğiniz her bir parçayı tezgahın üzerinde
yuvarlayıp yaklaşık 24-25 cm uzunluğunda hamur çubukları oluşturun. Çikolataların
erimemesi için hızlı hareket edin.
·
Çubukları yaklaşık 4 parmak (8 cm) uzunluğunda
parçalar halinde kesip, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak
yerleştirin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 - 30
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
·
Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup
üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 120 gr çikolata (sütlü
ya da bitter) ve 1 yemek kaşığı (30 ml) süt kreması koyup, orta ısıda
karıştırarak eritin.
·
Eriyen çikolata ılık hale gelince, ince uçlu bir
krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkarak desenler
oluşturun. Krema sıkma torbası kullanmak istemiyorsanız, kurabiyelerin uçlarını
ya da üst kısmını erimiş çikolataya batırabilirsiniz. Çikolata soğuyup
sertleşince servis yapın.