YUMURTASIZ ÜZÜMLÜ KEKLER

 

MALZEMELER:

·        1,5 çay bardağı (150 ml) süt

·        1,5 yemek kaşığı (20 ml) elma sirkesi

·        2 su bardağı (225 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı

·        2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker

·        1 limon kabuğu rendesi

·        2 yemek kaşığı (50 gr) çekirdeksiz kuru üzüm

·        1 tatlı kaşığı un (üzümleri bulamak için)


YAPILIŞI:

·        1,5 çay bardağı (150 ml) süte 1,5 yemek kaşığı (20 ml) elma sirkesi ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin.

·        Bir kaba 2 su bardağı (225 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.

·        Bir kaseye 2 yemek kaşığı (50 gr) çekirdeksiz kuru üzüm ve 1 tatlı kaşığı kadar un koyup karıştırarak, üzümlerin una bulanmasını sağlayın.

·        80 gr tereyağını orta ateşte eritin. Rengi hafif kahverengine dönüşmeye başlayınca ocaktan alıp, süzgeçten geçirerek bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.

·        Erittiğiniz tereyağına 2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker ekleyin ve krema kıvamı alıncaya kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.

·        Hazırladığınız süt/elma sirkesi karışımını ve 1 limon kabuğu rendesini de ilave edip karıştırmaya devam edin.

·        Elediğiniz unlu karışımı iki parti halinde sıvı karışıma ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Son olarak una buladığımız kuru üzümleri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini örtüp 30 dakika buzdolabında bekletin.

·        Kek kalıplarının içlerini yağlayın ve hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirip, soğumaya bırakın.

                Afiyet olsun.