MALZEMELER:
·
1,5 çay bardağı (150 ml) süt
·
1,5 yemek kaşığı (20 ml) elma sirkesi
·
2 su bardağı (225 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı
·
2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker
·
1 limon kabuğu rendesi
·
2 yemek kaşığı (50 gr) çekirdeksiz kuru üzüm
·
1 tatlı kaşığı un (üzümleri bulamak için)
YAPILIŞI:
·
1,5 çay bardağı (150 ml) süte 1,5 yemek kaşığı (20 ml) elma
sirkesi ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin.
·
Bir kaba 2 su bardağı (225 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr)
kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı
birlikte eleyin.
·
Bir kaseye 2 yemek kaşığı (50 gr) çekirdeksiz kuru üzüm ve
1 tatlı kaşığı kadar un koyup karıştırarak, üzümlerin una bulanmasını sağlayın.
·
80 gr tereyağını orta ateşte eritin. Rengi hafif
kahverengine dönüşmeye başlayınca ocaktan alıp, süzgeçten geçirerek bir kaba
aktarın ve soğumaya bırakın.
·
Erittiğiniz tereyağına 2/3 su bardağı (120 gr) toz şeker
ekleyin ve krema kıvamı alıncaya kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.
·
Hazırladığınız süt/elma sirkesi karışımını ve 1 limon
kabuğu rendesini de ilave edip karıştırmaya devam edin.
·
Elediğiniz unlu karışımı iki parti halinde sıvı karışıma
ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.
·
Son olarak una buladığımız kuru üzümleri ekleyip karıştırın
ve kabın üzerini örtüp 30 dakika buzdolabında bekletin.
·
Kek kalıplarının içlerini yağlayın ve hazırladığınız karışımı
kalıplara paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika kadar
pişirip, soğumaya bırakın.