MALZEMELER
(24 cm çapında kek kalıbı)
·
1 adet nektarin
·
3,5 çay bardağı (200 gr) un
·
1 paket (10 gr) kabartma tozu
·
2 adet yumurta
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı (120 ml) süt
Üstü
için:
·
Pudra şekeri
·
File badem (tercihe bağlı)
YAPILIŞI:
·
24 cm çapındaki kek kalıbının içini yağlayın ve
un serpin.
·
1 adet nektarini rendeleyin.
·
Bir kaba 3,5 çay bardağı (200 gr) unu ve 1 paket
(10 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.
·
Karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1 çay
bardağı (100 gr) toz şeker koyup, şeker eriyene kadar mikserin hızlı devrinde
karıştırın.
·
2 paket (10 gr) toz vanilya, 1 çay bardağı (100
ml) sıvı yağ ve 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı
(120 ml) süt ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin.
·
Elediğiniz un/kabartma tozu karışımını, sıvı
karışıma kısım kısım ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar, bir tel çırpıcı
ile iyice karıştırın.
·
Hazırlanan hamuru kek kalıbına aktarın ve
üzerine rendelediğiniz nektarini serpiştirin. Tercihinize bağlı olarak, bir
miktar da file badem serpiştirebilirsiniz. Kek hamurunun yerleşmesi için kalıbı
birkaç kez tezgaha vurun.
·
Önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyan
kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.