NEKTARİNLİ (Şeftalili) KEK TARİFİ

 

MALZEMELER

(24 cm çapında kek kalıbı)

·        1 adet nektarin

·        3,5 çay bardağı (200 gr) un

·        1 paket (10 gr) kabartma tozu

·        2 adet yumurta

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·        1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı  (120 ml) süt

Üstü için:

·        Pudra şekeri

·        File badem (tercihe bağlı)


YAPILIŞI:

 

·        24 cm çapındaki kek kalıbının içini yağlayın ve un serpin.

·        1 adet nektarini rendeleyin.

·        Bir kaba 3,5 çay bardağı (200 gr) unu ve 1 paket (10 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.

·        Karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker koyup, şeker eriyene kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.

·        2 paket (10 gr) toz vanilya, 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ve 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı  (120 ml) süt ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin.

·        Elediğiniz un/kabartma tozu karışımını, sıvı karışıma kısım kısım ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar, bir tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

·         Hazırlanan hamuru kek kalıbına aktarın ve üzerine rendelediğiniz nektarini serpiştirin. Tercihinize bağlı olarak, bir miktar da file badem serpiştirebilirsiniz. Kek hamurunun yerleşmesi için kalıbı birkaç kez tezgaha vurun.

·         Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·         Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

            Afiyet olsun.