MEŞHUR FRANSIZ TATLISI CLAFOUTIS (Klafuti) TARİFİ

 

MALZEMELER:

(24 cm çapında borcam)

·        600 gr kiraz

·        1 çay bardağı (90 gr) + 2 yemek kaşığı toz şeker

·        4 adet yumurta

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 su bardağı (110 gr) un

·        1,5 yemek kaşığı (45 gr) yoğurt

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        1 paket ( 5 gr) toz vanilya

·        2 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı

·        Üstü için: Pudra şekeri

 

YAPILIŞI:

·        600 gr kirazı yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın.

·        24 cm çapında borcam’ı yağlayın. 2 yemek kaşığı toz şekeri borcam’ın tabanına serpiştirin ve üzerine kirazları dizin.

·        Karıştırma kabına, 4 adet yumurta, 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuz koyup iyice karıştırın.

·        1 su bardağı (110 gr) unu kısım kısım ilave edip çırpıcı ile karıştırın.

·        1,5 yemek kaşığı (45 gr) yoğurt, 1 su bardağı (200 ml) süt ve 1 paket ( 5 gr) toz vanilya ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Son olarak 2 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın ve karışımı kirazların üzerine aktarıp yayın.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40-45 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·        Soğuyan tatlınızın üzerine pudra şekeri serpin. Tercihinize bağlı olarak, ılık ya da buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz.

                Afiyet olsun.