MALZEMELER:
(24 cm çapında borcam)
·
600 gr kiraz
·
1 çay bardağı (90 gr) + 2 yemek kaşığı toz şeker
·
4 adet yumurta
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1 su bardağı (110 gr) un
·
1,5 yemek kaşığı (45 gr) yoğurt
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
1 paket ( 5 gr) toz vanilya
·
2 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı
·
Üstü için: Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
600 gr kirazı yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın.
·
24
cm çapında borcam’ı yağlayın. 2 yemek kaşığı toz şekeri borcam’ın tabanına
serpiştirin ve üzerine kirazları dizin.
·
Karıştırma kabına, 4 adet
yumurta, 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuz koyup iyice
karıştırın.
·
1
su bardağı (110 gr) unu kısım kısım ilave edip çırpıcı ile karıştırın.
·
1,5
yemek kaşığı (45 gr) yoğurt, 1 su bardağı (200 ml) süt ve 1 paket ( 5 gr) toz
vanilya ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Son olarak 2 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş
tereyağı ilave edip karıştırın ve karışımı kirazların üzerine aktarıp yayın.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40-45 dakika kadar
pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyan tatlınızın üzerine pudra şekeri serpin. Tercihinize bağlı
olarak, ılık ya da buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz.