MALZEMELER:
·
2 adet elma
·
3 su bardağı (350 gr) un
·
1,5 paket (16 gr) kabartma tozu
·
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 limon kabuğu rendesi
Üstü
için: Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
2 adet elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini
çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.
·
Bir kaba 3 su bardağı (350 gr) unu ve 1,5 paket
(16 gr) kabartma tozunu birlikte eleyin.
·
Karıştırma kabına, oda sıcaklığında beklemiş 2
adet yumurta ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker koyup mikser ile iyice çırpın.
Yine oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı ve 1 limon kabuğu rendesini
ekleyip karıştırmaya devam edin.
·
Elediğiniz un/kabartma tozu karışımını yumurtalı
karışıma kısım kısım ekleyip, spatula ile karıştırın. Bir süre de elinizle
yoğurup, yumuşak bir hamur oluşturun. Kullanacağınız unun cinsi, markadan
markaya farklılık göstereceği için, unu kontrollü olarak ekleyin.
·
Son olarak küp küp doğradığınız elmaları ilave
edip karıştırarak, elmaların hamur içinde dengeli dağılımını sağlayın.
·
Bir dondurma kaşığı ile hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alıp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı
olarak yerleştirin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 - 30
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri
serpip servis yapın.