MALZEMELER:
· 1 su bardağı (185 gr) toz şeker
· ½ çay bardağı (50 ml) su
· 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
· 2 adet yumurta sarısı (akları tatlının üzerinde kullanılacaktır)
· 3 adet yumurta
· 5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker
· 1 su bardağı (200 ml) süt
· 1 su bardağı (200 ml) süt kreması
Üstü için:
· 2 adet yumurta akı
· 1 adet yumurta
· 3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker
· 4 yemek kaşığı (40 gr) kek unu
YAPILIŞI:
· Pişirme kabına 1 su bardağı (185 gr) toz şeker, ½ çay bardağı (50 ml) su ve 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu koyup kısık ateşte karamel rengi alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp servis yapacağınız kaplara paylaştırın.
· Karıştırma kabına 2 adet yumurtanın sarılarını, 3 adet yumurtanın tamamını ve 5 yemek kaşığı (75 gr) toz şekeri koyun. Şeker eriyip, karışım krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile iyice çırpın.
· 1 su bardağı (200 ml) süt ve 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
· Karışımı süzgeçten geçirin ve üstünde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Servis kaplarındaki karamel katmanının üstüne paylaştırın.
· Başka bir kaba, 2 adet yumurtanın akları ile 1 adet yumurtanın tamamını koyup mikser ile çırpın.
· 3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar, mikserin yüksek devrinde çırpma işlemine devam edin.
· Karışımın üzerine 4 yemek kaşığı (40 gr) kek ununu eleyin. Bir spatula ile iyice karıştırın ve servis kaplarına üçüncü katman olarak paylaştırın.
· Servis kaplarını büyük bir borcam ya da fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içine 1 parmak yüksekliğinde sıcak su koyun.
· Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında üstleri sararıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Önce oda sıcaklığında, sonra da 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
· Soğuyan tatlılarınızı sade olarak servis edebileceğiniz gibi, tercihe bağlı olarak, üstlerine badem/fındık serpiştirerek ya da dondurma ile sunabilirsiniz.