KARAMELLİ TATLI TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        1 su bardağı (185 gr) toz şeker

·        ½ çay bardağı (50 ml) su

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

·        2 adet yumurta sarısı (akları tatlının üzerinde kullanılacaktır)

·        3 adet yumurta

·        5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması

Üstü için:

·        2 adet yumurta akı

·        1 adet yumurta

·        3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker

·        4 yemek kaşığı (40 gr) kek unu


YAPILIŞI:            

            
                    

·       Pişirme kabına 1 su bardağı (185 gr) toz şeker, ½ çay bardağı (50 ml) su ve 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu koyup kısık ateşte karamel rengi alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp servis yapacağınız kaplara paylaştırın.

·        Karıştırma kabına 2 adet yumurtanın sarılarını, 3 adet yumurtanın tamamını ve 5 yemek kaşığı (75 gr) toz şekeri koyun. Şeker eriyip, karışım krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile iyice çırpın.

·        1 su bardağı (200 ml) süt ve 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Karışımı süzgeçten geçirin ve üstünde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Servis kaplarındaki karamel katmanının üstüne paylaştırın.

·        Başka bir kaba, 2 adet yumurtanın akları ile 1 adet yumurtanın tamamını koyup mikser ile çırpın.

·        3 yemek kaşığı (45 gr) toz şeker ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar, mikserin yüksek devrinde çırpma işlemine devam edin.

·        Karışımın üzerine 4 yemek kaşığı (40 gr) kek ununu eleyin. Bir spatula ile iyice karıştırın ve servis kaplarına üçüncü katman olarak paylaştırın.

·        Servis kaplarını büyük bir borcam ya da fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içine 1 parmak yüksekliğinde sıcak su koyun.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında üstleri sararıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Önce oda sıcaklığında, sonra da 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.

·        Soğuyan tatlılarınızı sade olarak servis edebileceğiniz gibi, tercihe bağlı olarak, üstlerine badem/fındık serpiştirerek ya da dondurma ile sunabilirsiniz.

                    Afiyet olsun.