MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
1 yemek kaşığı (13 gr) toz şeker
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr) kuru maya
·
1 çay bardağı (100 ml) ılık su
·
1 çay bardağı (100 ml) ılık süt
·
3 su bardağı (330 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) tuz
·
2 yemek kaşığı (25 ml) zeytinyağı
Sos
malzemeleri:
·
3 yemek kaşığı (60 gr) domates püresi
·
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
·
2 yemek kaşığı (30 ml) eritilmiş tereyağı
·
2 yemek kaşığı (50 gr) krem peynir
·
1 tatlı kaşığı kekik
Dolgu
malzemeleri:
· 200 gr rendelenmiş mozzarella ( ya da kaşar) peyniri
Üstü
için:
·
1 adet yumurta sarısı
· 1 tatlı kaşığı süt
YAPILIŞI:
·
Bir kaba 1 yemek kaşığı (13 gr) toz şeker, 1,5
tatlı kaşığı (8 gr) kuru maya, 1 çay bardağı (100 ml) ılık su ve 1 çay bardağı
(100 ml) ılık süt koyup karıştırın. Kabın üzerini steç film ile kapatıp,
mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika bekletin.
·
Karıştırma kabına 3 su bardağı (330 gr) unu ve 1
tatlı kaşığı (6 gr) tuzu birlikte eleyip karıştırın. Hazırladığınız mayalı
karışımı, un/tuz karışımına ekleyin ve hamur toparlanana kadar kabın içinde
yoğurun. Unun cinsi, markadan markaya değişiklik gösterebileceği için, kontrollü
olarak ekleyin.
·
Hamurunuza 2 yemek kaşığı (25 ml) zeytinyağı
ilave edin ve pürüzsüz bir form alıncaya kadar kabın içinde yoğurun. Kabın
üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
·
Pidenizin sosunu hazırlamak için bir kaba 3
yemek kaşığı (60 gr) domates püresi, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı
(30 ml) eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı (50 gr) krem peynir ve 1 tatlı
kaşığı kekik koyup iyice karıştırın.
·
Mayalanıp hacim kazanan hamurunuzu tezgaha
aktarın ve toparlayıp 5 eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayıp bezeler
oluşturun ve kurumamaları için üstlerini örtün.
·
Bezeleri oklava ile oval hamurlar şeklinde açıp
inceltin. Üstlerine hazırladığınız sostan sürün. Kenarlarını üste doğru
kıvırıp, iki ucunu sivrilterek pide şekli verin. Üstlerine rendelenmiş mozzarella
( ya da kaşar) peyniri serpiştirin ve pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine
yerleştirin. Üstlerini örtüp, 20 dakika daha bekletin.
·
1 adet yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı sütü
karıştırın ve bir fırça ile pidelerin kenarlarına sürün.
·
Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında 8 – 10
dakika pişirip servis yapın.