MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
4 yemek kaşığı (60 gr) tuzsuz tereyağı (oda
sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 su bardağı (110 gr) kek unu
Dolgu
Malzemeleri:
·
Yarım çay bardağı (40 gr) eritilmiş tuzsuz
tereyağı
·
2 yemek kaşığı (20 gr) pudra şekeri
·
3 yemek kaşığı (60 gr) bal
·
1 çay bardağı (40 gr) tuzsuz yer fıstığı
(fırınlanmış)
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında bekleyip
yumuşamış 4 yemek kaşığı (60 gr) tuzsuz tereyağını ve 1 çay bardağı pudra
şekerini koyup, krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile karıştırın.
·
Yine oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurtayı
ilave edip, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.
·
1 su bardağı (110 gr) kek ununu karışıma ekleyin
ve malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.
·
Başka bir kapta yarım çay bardağı (40 gr)
eritilmiş tuzsuz tereyağını, 2 yemek kaşığı (20 gr) pudra şekerini ve 3 yemek
kaşığı (60 gr) balı karıştırın. Kıyılmış 1 çay bardağı (40 gr) fırınlanmış tuzsuz
yer fıstığı ekleyip karıştırarak, fıstıkların karışımın içinde homojen
dağılmasını sağlayın.
·
Hazırladığınız kurabiye hamurunu, ince bir uç
taktığınız (ya da ucunu minik kestiğiniz) krema sıkma torbasına doldurun.
·
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve krema
sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru ince çerçeve motifler halinde (yuvarlak,
kare, kalp ya da başka şekillerde) pişirme kağıdının üzerine sıkın.
·
Sıktığınız çerçevelerin orta kısımlarına birer
çay kaşığı kadar dolgu malzemesi yerleştirin.
·
Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 8-10
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.