FISTIKLI CAM KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        4 yemek kaşığı (60 gr) tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri

·        1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağı (110 gr) kek unu

Dolgu Malzemeleri:

·        Yarım çay bardağı (40 gr) eritilmiş tuzsuz tereyağı

·        2 yemek kaşığı (20 gr) pudra şekeri

·        3 yemek kaşığı (60 gr) bal

·        1 çay bardağı (40 gr) tuzsuz yer fıstığı (fırınlanmış)


YAPILIŞI:

·        Karıştırma kabına oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış 4 yemek kaşığı (60 gr) tuzsuz tereyağını ve 1 çay bardağı pudra şekerini koyup, krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile karıştırın.

·        Yine oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurtayı ilave edip, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.

·        1 su bardağı (110 gr) kek ununu karışıma ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Başka bir kapta yarım çay bardağı (40 gr) eritilmiş tuzsuz tereyağını, 2 yemek kaşığı (20 gr) pudra şekerini ve 3 yemek kaşığı (60 gr) balı karıştırın. Kıyılmış 1 çay bardağı (40 gr) fırınlanmış tuzsuz yer fıstığı ekleyip karıştırarak, fıstıkların karışımın içinde homojen dağılmasını sağlayın.

·        Hazırladığınız kurabiye hamurunu, ince bir uç taktığınız (ya da ucunu minik kestiğiniz) krema sıkma torbasına doldurun.

·        Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve krema sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru ince çerçeve motifler halinde (yuvarlak, kare, kalp ya da başka şekillerde) pişirme kağıdının üzerine sıkın.

·        Sıktığınız çerçevelerin orta kısımlarına birer çay kaşığı kadar dolgu malzemesi yerleştirin.

·        Önceden 170 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

                Afiyet olsun.