MALZEMELER:
(24 cm çapında tart kalıbı için)
Hamur malzemeleri:
·
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (90 gr) toz şeker
·
1 tutam tuz
·
½ su bardağı (100 gr) eritilmiş tereyağı
(ılık)
·
3,5 su bardağı (385 gr) un
·
1 paket (10 gr) kabartma tozu
·
2 paket (10 gr) toz vanilin
Krema ve dolgu malzemeleri:
·
500 gr taze çilek
·
3,5 çay bardağı (350 ml) süt
·
1 adet yumurta sarısı
·
3 yemek kaşığı (50 gr) mısır nişastası
·
4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
·
1 paket (5 gr) toz vanilin
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
Sos malzemeleri:
·
Fındık kırığı
YAPILIŞI:
Kremanın hazırlanması:
·
500 gr çileği yıkayıp saplarını kesin.
·
Pişirme kabına 3,5 çay bardağı (350 ml)
süt, 1 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı (50 gr) mısır nişastası, 4 yemek
kaşığı (60 gr) toz şeker koyun ve orta ateşte koyulaşana kadar sürekli
karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan almadan önce 1 su bardağı (200 ml)
süt kreması ve 1 paket (5 gr) toz vanilin ekleyip karıştırın. Bir kaba aktarıp
üzerine sreç film örtün ve soğumaya bırakın.
·
400 gr taze çileği ortalarından ikiye
bölüp bir kaba koyun.
Turtanın hazırlanması:
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında
beklemiş 2 adet yumurta, 1 çay bardağı (90 gr) toz şeker ve 1 tutam tuz koyup
mikserle çırpın.
·
½ su bardağı (100 gr) eritilmiş ılık tereyağını
ilave edip karıştırmaya devam edin.
·
Sıvı karışımın üzerine 3,5 su bardağı (385
gr) unu, 1 paket (10 gr) kabartma tozunu ve 2 paket (10 gr) toz vanilini
eleyip, spatula ile karıştırın. Sonra elinizle yumuşak bir hamur yoğurun.
·
Yoğurduğunuz hamurun 1/3 kadar kısmını
streç filme sarıp derin dondurucuya koyun. Kalan hamuru, içi yağlanmış 24 cm
çapındaki kelepçeli kek kalıbına akarın. Hamuru kalıbın şeklini alacak şekilde
tabana ve iç kenarlarına yayın.
·
Hazırladığınız kremanın yarısını hamurun üzerine
yayıp, çilekleri kremanın üzerine yerleştirin. Kalan kremayı da çileklerin
üzerine yayıp düzeltin.
·
Dondurucudan aldığınız hamuru kremanın
üstüne rendeleyin ve biraz da fındık kırığı serpiştirip düzgün şekilde yayın.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında,
üzeri kızarıncaya kadar, 40-45 dakika
pişirip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
3-4 saat kadar buzdolabında soğutup,
kremanın kıvamını almasından sonra turtanızı dilimleyip servis yapabilirsiniz.