MALZEMELER
·
1 paket (172 gr) bebe bisküvisi
·
1 su bardağı (100 gr) mısır unu
·
1 + ¼ çay bardağı (120 ml) su
·
4 su bardağı (800 ml) süt
·
1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
·
1 çay bardağı (40 gr) Hindistan cevizi
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
Çilek
sosu için:
·
Yarım kilo çilek
·
4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker
·
1 yemek kaşığı (10 ml) limon suyu
·
1 limon kabuğu rendesi
·
1 çay kaşığı tereyağı
Süslemek
için:
·
150 gr çilek
YAPILIŞI
·
Çileklerin 14-15 adedini daha sonra kullanmak
üzere bütün olarak ayırın ve kalan çilekleri minik küpler halinde doğrayın.
·
Çilek sosunu hazırlamak için, küpler halinde
doğradığınız çilekleri pişirme kabına koyun. 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker,
1 yemek kaşığı (10 ml) limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı
tereyağı ilave edip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Bir kaba aktarıp
soğumaya bırakın.
·
Çilek sosunuz soğurken pudingi hazırlamaya
başlayın. Bir kaseye 1 su bardağı (100 gr) mısır unu ve 1 + ¼ çay bardağı (120
ml) su koyun ve iyice karıştırın.
·
Pişirme kabına 4 su bardağı (800 ml) süt ve 1,5
çay bardağı (135 gr) toz şeker koyup karıştırın ve orta ateşte kaynatın.
Kaynama noktasına gelip, kenarlarda kabarcıklar oluşmaya başlayınca, hazırladığınız
mısır unu/ su karışımını ve 1 çay bardağı (40 gr) Hindistan cevizi ekleyin. Karışım
koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve 2 paket (10
gr) toz vanilya ekleyip karıştırın. Ocaktan
alıp oda sıcaklığında 10 dakika soğumaya bırakın.
·
1 su bardağı (200 ml) süt kremasını mikser ile
iyice çırpın. Hazırlanan pudingi
kremaya ekleyip önce spatula, sonra da mikser ile iyice karıştırın. Oda
sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
1 paket (172 gr) bebe bisküvisini mutfak robotunda
öğütüp toz haline getirin ve bir kaba aktarın.
·
Başlangıçta
ayırdığınız bütün çilekleri ortalarından diklemesine ikiye kesin.
·
Öğüttüğünüz
bisküvileri, tatlılarınızı servis edeceğiniz bardakların tabanına paylaştırın.
Bir çay bardağının altı ile bastırarak tabana sıkışmalarını sağlayın. Bisküvi
katmanının üzerine, bardağın iç kenarlarına yaslanacak şekilde, bir sıra çileği diklemesine dizin. Bardağın
üzerinde 2 parmak kadar boşluk kalacak şekilde, hazırladığınız pudingi
çileklerin ortasına ve üzerine dökün. Puding katmanının üzerine de
hazırladığınız çilekli sostan döküp yayın. En az 3-4 saat (tercihen 1
gece) buzdolabında soğumaya bırakın.
·
Soğuyan tatlıların üstlerini süsleyip servis
yapın.