ÇİLEK SOSLU MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

 

MALZEMELER

·        1 paket (172 gr) bebe bisküvisi

·        1 su bardağı (100 gr) mısır unu

·        1 + ¼ çay bardağı (120 ml) su

·        4 su bardağı (800 ml) süt

·        1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker

·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması

·        1 çay bardağı (40 gr) Hindistan cevizi

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

Çilek sosu için:

·        Yarım kilo çilek

·        4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker

·        1 yemek kaşığı (10 ml) limon suyu

·        1 limon kabuğu rendesi

·        1 çay kaşığı tereyağı

Süslemek için:

·        150 gr çilek

 

YAPILIŞI

·        Çileklerin 14-15 adedini daha sonra kullanmak üzere bütün olarak ayırın ve kalan çilekleri minik küpler halinde doğrayın.

·        Çilek sosunu hazırlamak için, küpler halinde doğradığınız çilekleri pişirme kabına koyun. 4 yemek kaşığı (60 gr) toz şeker, 1 yemek kaşığı (10 ml) limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı tereyağı ilave edip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.

·        Çilek sosunuz soğurken pudingi hazırlamaya başlayın. Bir kaseye 1 su bardağı (100 gr) mısır unu ve 1 + ¼ çay bardağı (120 ml) su koyun ve iyice karıştırın.

·        Pişirme kabına 4 su bardağı (800 ml) süt ve 1,5 çay bardağı (135 gr) toz şeker koyup karıştırın ve orta ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelip, kenarlarda kabarcıklar oluşmaya başlayınca, hazırladığınız mısır unu/ su karışımını ve 1 çay bardağı (40 gr) Hindistan cevizi ekleyin. Karışım koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve 2 paket (10 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında 10 dakika soğumaya bırakın.

·        1 su bardağı (200 ml) süt kremasını mikser ile iyice çırpın. Hazırlanan pudingi kremaya ekleyip önce spatula, sonra da mikser ile iyice karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        1 paket (172 gr) bebe bisküvisini mutfak robotunda öğütüp toz haline getirin ve bir kaba aktarın.

·        Başlangıçta ayırdığınız bütün çilekleri ortalarından diklemesine ikiye kesin.

·        Öğüttüğünüz bisküvileri, tatlılarınızı servis edeceğiniz bardakların tabanına paylaştırın. Bir çay bardağının altı ile bastırarak tabana sıkışmalarını sağlayın. Bisküvi katmanının üzerine, bardağın iç kenarlarına yaslanacak şekilde,  bir sıra çileği diklemesine dizin. Bardağın üzerinde 2 parmak kadar boşluk kalacak şekilde, hazırladığınız pudingi çileklerin ortasına ve üzerine dökün. Puding katmanının üzerine de hazırladığınız çilekli sostan döküp yayın. En az 3-4 saat (tercihen 1 gece) buzdolabında soğumaya bırakın.

·        Soğuyan tatlıların üstlerini süsleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.