MALZEMELER:
Sütlü katman için:
·
185 gr tereyağı (ya da margarin)
·
1,5 su bardağı (165 gr) un
·
1,5 litre süt
·
2 su bardağı (360 gr) toz şeker
·
2 paket (10 gr) toz vanilin
Çikolatalı
katman için:
·
3
yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası
·
1
yemek kaşığı (15 gr) un
·
3
yemek kaşığı (35 gr) kakao
·
5
yemek kaşığı (75 gr) toz şeker
·
3
su bardağı (600 ml) süt
·
80
gr çikolata (tercihe bağlı)
· 1 tatlı kaşığı (10 gr) tereyağı (tercihe bağlı)
YAPILIŞI:
·
Pişirme
kabına 185 gr tereyağı (ya da margarin) koyup, kısık ateşte
eritin.
·
1,5 su bardağı (165 gr) un ekleyin ve yine
kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavurun.
·
Kavurduğunuz
una 1,5 litre sütü yavaş yavaş eklerken, topaklanmaması
için bir tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.
·
2 su bardağı (360 gr) toz şeker ilave edin
ve karışım koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar, sürekli karıştırarak kaynatın.
·
Ocaktan
alın ve 2 paket (10 gr) toz vanilin ekleyip,
pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikser ile karıştırın.
·
Borcamın
içini soğuk su ile ıslatın ve muhallebiyi borcama aktarıp yayın. Borcamın
ıslatılmasının nedeni, tatlınız soğuduğunda kolay çıkarılabilmesi içindir. Bu
tarifte 25x35 cm ölçülerinde bir borcam
kullanılmıştır.
·
Önce
oda sıcaklığında, sonra da üzerini streç film ile kapatıp, en az 3-4 saat
buzdolabında soğutun.
·
Çikolatalı üst katmanı hazırlamak için, pişirme
kabına 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası, 1
yemek kaşığı (15 gr) un, 3 yemek kaşığı (35 gr) kakao, 5 yemek kaşığı (75 gr)
toz şeker ve 3 su bardağı (600 ml) süt koyun. Orta ateşte, koyulaşıncaya kadar,
çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynatın.
·
Ocaktan
alın ve tercihinize bağlı olarak, küçük
parçalara bölünmüş 80 gr çikolata ve 1 tatlı kaşığı (10 gr)
kadar da tereyağı ilave edip mikserle karıştırın. Oda sıcaklığında ılık hale
gelmesini bekleyin.
·
Ilık hale gelince, buzdolabında soğuyan
muhallebinin üzerine yayıp düzeltin ve 1 gece buzdolabında bekletin.
·
Tamamen
soğuyan tatlınızı dilimleyin ve tercihinize bağlı olarak üzerini kremşanti,
fındık kırığı, badem gibi süsleme malzemeleri ile süsleyip servis yapın.