Çikolatalı Yalancı Tavukgöğsü Tarifi

 

MALZEMELER:

Sütlü katman için:

·        185 gr tereyağı (ya da margarin)

·        1,5 su bardağı (165 gr) un

·        1,5 litre süt

·        2 su bardağı (360 gr) toz şeker

·        2 paket (10 gr) toz vanilin

Çikolatalı katman için:

·         3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası

·         1 yemek kaşığı (15 gr) un

·         3 yemek kaşığı (35 gr) kakao

·         5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker

·         3 su bardağı (600 ml) süt

·         80 gr çikolata (tercihe bağlı)

·         1 tatlı kaşığı (10 gr) tereyağı (tercihe bağlı) 

YAPILIŞI:

·        Pişirme kabına 185 gr tereyağı (ya da margarin) koyup, kısık ateşte eritin.

·        1,5 su bardağı (165 gr) un ekleyin ve yine kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavurun.

·        Kavurduğunuz una 1,5 litre sütü yavaş yavaş eklerken, topaklanmaması için bir tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.

·        2 su bardağı (360 gr) toz şeker ilave edin ve karışım koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar, sürekli karıştırarak kaynatın.

·        Ocaktan alın ve 2 paket (10 gr) toz vanilin ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikser ile karıştırın.

·        Borcamın içini soğuk su ile ıslatın ve muhallebiyi borcama aktarıp yayın. Borcamın ıslatılmasının nedeni, tatlınız soğuduğunda kolay çıkarılabilmesi içindir. Bu tarifte 25x35 cm ölçülerinde bir borcam kullanılmıştır.

·        Önce oda sıcaklığında, sonra da üzerini streç film ile kapatıp, en az 3-4 saat buzdolabında soğutun.

·         Çikolatalı üst katmanı hazırlamak için, pişirme kabına 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası, 1 yemek kaşığı (15 gr) un, 3 yemek kaşığı (35 gr) kakao, 5 yemek kaşığı (75 gr) toz şeker ve 3 su bardağı (600 ml) süt koyun. Orta ateşte, koyulaşıncaya kadar, çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynatın.

·        Ocaktan alın ve tercihinize bağlı olarak,  küçük parçalara bölünmüş 80 gr çikolata ve 1 tatlı kaşığı (10 gr) kadar da tereyağı ilave edip mikserle karıştırın. Oda sıcaklığında ılık hale gelmesini bekleyin.

·        Ilık hale gelince, buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine yayıp düzeltin ve 1 gece buzdolabında bekletin.

·        Tamamen soğuyan tatlınızı dilimleyin ve tercihinize bağlı olarak üzerini kremşanti, fındık kırığı, badem gibi süsleme malzemeleri ile süsleyip servis yapın.

            Afiyet olsun.