YEŞİL ELMALI ve LOR KREMALI KEK TARİFİ

 

MALZEMELER

Dolgu malzemeleri:

·        2 adet yeşil elma

·        1 çay bardağı ( 90 gr) toz şeker

·        1 çay bardağı (50 gr) kuru üzüm

·        1 tatlı kaşığı un

Krema malzemeleri:

·        200 gr tuzsuz lor peyniri

·        1 adet yumurta

·        3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri

·        1 paket (5 gr)toz vanilin

·        1,5 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası

·        1 limon kabuğu rendesi

Kek malzemeleri:

·        3 adet yumurta

·        ¾ su bardağı (130 gr) toz şeker

·        1 tutam tuz

·        1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası

·        ½ çay bardağı  (60 ml) süt

·        ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ

·        3,5 çay bardağı (190 gr) elenmiş un

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilin

Üstü için:

·        Pudra şekeri


YAPILIŞI:

Dolgu malzemelerinin hazırlanması:

·        2 adet yeşil elmanın kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Pişirme kabına aktarıp, 1 çay bardağı ( 90 gr) toz şeker ilave edin. Şeker eriyip, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.

·        1 çay bardağı (50 gr) kuru üzüme, 1 tatlı kaşığı un ekleyip iyice harmanlayın.

Kremanın hazırlanması:

·        Bir kaba 200 gr tuzsuz lor peyniri, 3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri, 1 paket (5 gr) toz vanilin ve 1,5 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası koyup spatula ile ezerek karıştırın.

·        1 adet yumurta ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip malzemeler bütünleşinceye kadar mikser ile karıştırın.

     Kekin hazırlanması:

·        22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını margarinle yağlayın ve içini pişirme kağıdı ile kaplayın.

·        3 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.

·        Yumurta aklarına 1 tutam tuz ekleyip, köpürene kadar mikser ile çırpın. ¾ su bardağı (130 gr) toz şeker ve 1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası ilave edin ve hızlı devirde, mikserin ucundan damlamayan yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.

·        3 yumurtanın sarılarını ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. ½ çay bardağı  (60 ml) süt ve ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpmaya devam edin.

·        3,5 çay bardağı (190 gr) elenmiş un, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilin ekleyip iyice karıştırın.

·        Kek hamurunun yarısını, 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yayıp düzeltin.

·        Hazırladığınız karamelize edilmiş elma küplerini ve una buladığınız 1 çay bardağı kuru üzümü, kalıptaki kek hamurunun üzerine yayın. Kalan hamuru da üzerine döküp spatula ile düzeltin.

·        Hazırladığınız lor kremasını krema sıkma torbasına doldurup, kalın çapraz çubuklar şeklinde kek hamurunun üzerine sıkın.

·         Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 45 - 50 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·         Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

            Afiyet olsun.