MALZEMELER
Dolgu
malzemeleri:
·
2 adet yeşil elma
·
1 çay bardağı ( 90 gr) toz şeker
·
1 çay bardağı (50 gr) kuru üzüm
·
1 tatlı kaşığı un
Krema
malzemeleri:
·
200 gr tuzsuz lor peyniri
·
1 adet yumurta
·
3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri
·
1 paket (5 gr)toz vanilin
·
1,5 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası
·
1 limon kabuğu rendesi
Kek
malzemeleri:
·
3 adet yumurta
·
¾ su bardağı (130 gr) toz şeker
·
1 tutam tuz
·
1,5 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
·
½ çay bardağı
(60 ml) süt
·
½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·
3,5 çay bardağı (190 gr) elenmiş un
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilin
Üstü
için:
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Dolgu
malzemelerinin hazırlanması:
·
2 adet yeşil elmanın kabuklarını soyup
çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Pişirme kabına
aktarıp, 1 çay bardağı ( 90 gr) toz şeker ilave edin. Şeker eriyip, elmalar yumuşayıncaya
kadar pişirin. Bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
·
1 çay bardağı (50 gr) kuru üzüme, 1 tatlı kaşığı
un ekleyip iyice harmanlayın.
Kremanın
hazırlanması:
·
Bir kaba 200 gr tuzsuz
lor peyniri, 3 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri, 1 paket (5 gr) toz vanilin ve
1,5 yemek kaşığı (15 gr) mısır nişastası koyup spatula ile ezerek karıştırın.
·
1 adet
yumurta ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip malzemeler bütünleşinceye kadar
mikser ile karıştırın.
Kekin hazırlanması:
·
22 cm
çapındaki kelepçeli kek kalıbını margarinle yağlayın ve içini pişirme kağıdı
ile kaplayın.
·
3 adet yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.
·
Yumurta aklarına 1 tutam tuz ekleyip, köpürene
kadar mikser ile çırpın. ¾ su bardağı (130 gr) toz şeker ve 1,5 yemek kaşığı
(20 gr) mısır nişastası ilave edin ve hızlı devirde, mikserin ucundan
damlamayan yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
·
3 yumurtanın sarılarını ekleyip tel çırpıcı ile çırpın.
½ çay bardağı (60 ml) süt ve ½ çay
bardağı (50 ml) sıvı yağ ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpmaya
devam edin.
·
3,5 çay bardağı (190 gr) elenmiş un, 1,5 tatlı
kaşığı (7 gr) kabartma tozu ve 1 paket (5 gr) toz vanilin ekleyip iyice
karıştırın.
·
Kek hamurunun yarısını, 22 cm çapında kelepçeli
kek kalıbının tabanına yayıp düzeltin.
·
Hazırladığınız karamelize edilmiş elma küplerini
ve una buladığınız 1 çay bardağı kuru üzümü, kalıptaki kek hamurunun üzerine yayın.
Kalan hamuru da üzerine döküp spatula ile düzeltin.
·
Hazırladığınız lor kremasını krema sıkma
torbasına doldurup, kalın çapraz çubuklar şeklinde kek hamurunun üzerine sıkın.
·
Önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 45 - 50 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
·
Soğuyan
kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.