MALZEMELER:
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
3,5 yemek kaşığı (55 gr) toz şeker
·
2 yemek kaşığı (42 gr) bal
·
1 tutam tuz
·
3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı (oda
sıcaklığında yumuşamış)
·
2 su bardağı (225 gr) elenmiş un
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) kabartma tozu
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında 1 adet
yumurta, 3,5 yemek kaşığı (55 gr) toz şeker, 2 yemek kaşığı (42 gr) bal ve 1
tutam tuz koyup, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
Oda sıcaklığında yumuşamış 3 yemek kaşığı (50 gr)
tereyağı ilave edip karıştırın.
·
2 su bardağı (225 gr) elenmiş un ve 1 tatlı
kaşığı (5 gr) kabartma tozu ekleyip karıştırın. Un miktarı, kullandığınız unun
marka ve cinsine göre değişiklik gösterebileceği için kontrollü olarak ekleyip
orta sertlikte bir hamur yoğurun.
·
Hamuru 18 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp hamur
topları oluşturun.
·
Hamur toplarını petek desenli silikon
bir nihale üzerine bastırıp hafifçe yayarak, yuvarlak disk görünümü almasını ve
üzerinde minik çıkıntılı desenler oluşmasını sağlayın. Silikon nihale yerine
rende ya da süzgeç gibi delikli bir aparat da kullanabilirsiniz.
·
Hazırladığınız hamurları, pişirme
kağıdı serilen fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip, önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.