KEK GÖRÜNÜMLÜ, ÇİKOLATALI DEV KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağı (195 gr) toz şeker

·        3 adet yumurta

·        4,5 su bardağı (520 gr) un

·        1 paket (5 gr) toz vanilin

·        1 su bardağı (120 gr) damla çikolata

·        350 gr çikolatalı fındık kreması

YAPILIŞI:

·        Karıştırma kabına oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış 225 gr tuzsuz tereyağını koyup, krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile karıştırın.

·        1 su bardağı (195 gr) toz şekeri kısım kısım ilave edin ve şeker eriyinceye kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.

·        Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurta ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin. 

·        Karışımın üzerine 4,5 su bardağı (520 gr) unu ve 1 paket (5 gr) toz vanilini birlikte eleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.

·        Hamurunuza 1 su bardağı (120 gr) kadar damla çikolata ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yoğurma sırasında damla çikolataların hamurun her tarafına dengeli bir biçimde dağılmasına dikkat edin.

·        24 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Hamurunuzun yarısı kadar bölümünü kek kalıbının tabanına yayıp düzeltin. Hamurun kenarlarını, 2-3 cm kadar kalıbın kenarlarına doğru yükseltin.

·        Orta kısmına 350 gr kadar çikolatalı fındık kreması koyup spatula ile yayın.

·        Kalan hamurdan minik parçalar koparıp, üzerini tamamen örtecek şekilde serpiştirin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 50-55 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

                Afiyet olsun.