MALZEMELER:
·
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 su bardağı (195 gr) toz şeker
·
3 adet yumurta
·
4,5 su bardağı (520 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilin
·
1 su bardağı (120 gr) damla çikolata
·
350 gr çikolatalı fındık kreması
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında bekleyip
yumuşamış 225 gr tuzsuz tereyağını koyup, krema kıvamı alıncaya kadar mikser
ile karıştırın.
·
1 su bardağı (195 gr) toz şekeri kısım kısım
ilave edin ve şeker eriyinceye kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın.
· Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurta ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Karışımın üzerine 4,5 su bardağı (520 gr) unu ve
1 paket (5 gr) toz vanilini birlikte eleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
·
Hamurunuza 1 su bardağı (120 gr) kadar damla
çikolata ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yoğurma sırasında damla
çikolataların hamurun her tarafına dengeli bir biçimde dağılmasına dikkat edin.
·
24 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp tabanına
pişirme kağıdı yerleştirin.
·
Hamurunuzun yarısı kadar bölümünü kek kalıbının
tabanına yayıp düzeltin. Hamurun kenarlarını, 2-3 cm kadar kalıbın kenarlarına
doğru yükseltin.
·
Orta kısmına 350 gr kadar çikolatalı fındık
kreması koyup spatula ile yayın.
·
Kalan hamurdan minik parçalar koparıp, üzerini
tamamen örtecek şekilde serpiştirin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 50-55
dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.