MALZEMELER:
·
2 adet yufka
İç
malzemeleri:
·
2 adet patates (haşlanmış)
·
300 gr beyaz peynir
·
Maydanoz
·
Tuz
·
Karabiber
·
Kırmızı pul biber
Sos
malzemeleri:
·
1,5 yemek kaşığı un
·
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
·
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI:
·
2 adet patatesi haşlayın ve bir çatalla ezip
püre haline getirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
·
300 gr beyaz peyniri ezin ve ince kıyılmış
maydanoz ilave edip karıştırın.
·
Bir kaba 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı
mısır nişastası, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1
yemek kaşığı sirke koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
Tezgaha 2 adet yufkayı üst üste serin ve ortadan
dörde bölüp 8 adet üçgen şeklinde yufka elde edin.
·
Kestiğiniz parçalardan ilkini tezgaha serin ve
hazırladığınız sostan, bir fırça ile yufkanın her tarafına sürün. Üzerine
ezilmiş patates ve peynir/maydanoz karışımından serpiştirin.
·
Kenarları içe doğru katlayıp, yufkayı rulo
şeklinde sarın ve ekseni etrafında spiral şeklinde dolayıp yuvarlak bir görünüm
verin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp hazırlayın ve kalan sosu
böreklerin üzerine sürün.
·
Büyük bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Börekleri
tavaya yerleştirin ve üzerine bir kapak kapatın. Böreklerin her iki taraflarını
da çevirerek pişirin ve servis yapın.