HAZIR YUFKA İLE TAVADA KOLAY BÖREK TARİFİ

 


MALZEMELER:

·        2 adet yufka

İç malzemeleri:

·        2 adet patates (haşlanmış)

·        300 gr beyaz peynir

·        Maydanoz

·        Tuz

·        Karabiber

·        Kırmızı pul biber

Sos malzemeleri:

·        1,5 yemek kaşığı un

·        1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

·        1 yemek kaşığı sirke

 YAPILIŞI:

·        2 adet patatesi haşlayın ve bir çatalla ezip püre haline getirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

·        300 gr beyaz peyniri ezin ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.

·        Bir kaba 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı sirke koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.

·        Tezgaha 2 adet yufkayı üst üste serin ve ortadan dörde bölüp 8 adet üçgen şeklinde yufka elde edin.

·        Kestiğiniz parçalardan ilkini tezgaha serin ve hazırladığınız sostan, bir fırça ile yufkanın her tarafına sürün. Üzerine ezilmiş patates ve peynir/maydanoz karışımından serpiştirin.

·        Kenarları içe doğru katlayıp, yufkayı rulo şeklinde sarın ve ekseni etrafında spiral şeklinde dolayıp yuvarlak bir görünüm verin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp hazırlayın ve kalan sosu böreklerin üzerine sürün.

·        Büyük bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Börekleri tavaya yerleştirin ve üzerine bir kapak kapatın. Böreklerin her iki taraflarını da çevirerek pişirin ve servis yapın.

                     Afiyet olsun.