BALLI RUS PASTASI (MEDOVİK) TARİFİ

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        5 yemek kaşığı (80 gr) tereyağı

·        ½ su bardağı (80 gr) toz şeker

·        1 tutam tuz

·        6 yemek kaşığı (150 gr) bal

·        1,5 tatlı kaşığı (8 gr) karbonat

·        2 adet yumurta

·        4 su bardağı (475 gr) un (elenmiş)

Krema malzemeleri:

·        700 gr süzme yoğurt

·        1,5 su bardağı (180 gr) pudra şekeri

·        1 paket (5 gr) toz vanilin

·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması

Üstü için:

·        100 gr tuzsuz yer fıstığı (fırınlanmış)

YAPILIŞI:

·        Pasta kremasını hazırlamak için,  karıştırma kabına 700 gr süzme yoğurt, 1,5 su bardağı (180 gr) pudra şekeri ve 1 paket (5 gr) toz vanilin koyup, spatula ile ezerek iyice karıştırın. 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın.

·        Tencereye 6 yemek kaşığı (150 gr) bal, ½ su bardağı (80 gr) toz şeker, 5 yemek kaşığı (80 gr) tereyağı ve1 tutam tuz koyup, orta ateşte karıştırarak eritin. Karışım kaynama noktasına gelip, kabarcıklar oluşmaya başlayınca 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) karbonat ilave edin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve bir kaba aktarıp ılık hale gelmesini bekleyin.

·        Ilık hale gelen karışıma 2 adet yumurtayı tek tek ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

·        4 su bardağı (475 gr) elenmiş unu kısım kısım ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

·        Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler oluşturun. Bezelerin üzerini örtün.

·        Bezeleri pişirme kağıdı üzerine yerleştirin ve her bir bezeden kahvaltı tabağından biraz daha büyük, yuvarlak hamurlar açın. Kenarları tabağa uygun olarak kesip, kenarlardan çıkan hamurları bir kenara ayırın.

·        Bir çatal ile hamurların üstlerinde minik delikler oluşturun.

·        Hamurları, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 5-6 dakika kadar pişirin. Kenarlardan kesilen parçaları da pişirin ve soğumaya bırakın.

·        Kenar parçalarını mutfak robotuna aktarın ve 100 gr fırınlanmış tuzsuz yer fıstığı ekleyip öğütün.

·        Servis tabağınızın kenarlarına 4 parça dikdörtgen pişirme kağıdı yerleştirin ve ortasına, hazırladığınız kremadan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Pişirdiğiniz hamurlardan ilkini tabağa yerleştirip, üzerine krema yayın. Diğer hamurları da aralarına krema yayıp üst üste yerleştirin. Üst ve kenar kısımlarını krema ile sıvayın.

·        Öğüttüğünüz hamur/fıstık karışımını pastanın üstüne ve kenarlarına yapıştırın ve kremanın sertleşmesi için bir gece buzdolabında bekletin. Üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.