MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
5 yemek kaşığı (80 gr) tereyağı
·
½ su bardağı (80 gr) toz şeker
·
1 tutam tuz
·
6 yemek kaşığı (150 gr) bal
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr) karbonat
·
2 adet yumurta
·
4 su bardağı (475 gr) un (elenmiş)
Krema
malzemeleri:
·
700 gr süzme yoğurt
·
1,5 su bardağı (180 gr) pudra şekeri
·
1 paket (5 gr) toz vanilin
·
1 su bardağı (200 ml) süt kreması
Üstü
için:
·
100 gr tuzsuz yer fıstığı (fırınlanmış)
YAPILIŞI:
·
Pasta kremasını hazırlamak için, karıştırma kabına 700 gr süzme yoğurt, 1,5 su
bardağı (180 gr) pudra şekeri ve 1 paket (5 gr) toz vanilin koyup, spatula ile
ezerek iyice karıştırın. 1 su bardağı (200 ml) süt kreması ekleyin ve
malzemeler bütünleşinceye kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Buzdolabında
soğumaya bırakın.
·
Tencereye 6 yemek kaşığı (150 gr) bal, ½ su
bardağı (80 gr) toz şeker, 5 yemek kaşığı (80 gr) tereyağı ve1 tutam tuz koyup,
orta ateşte karıştırarak eritin. Karışım kaynama noktasına gelip, kabarcıklar
oluşmaya başlayınca 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) karbonat ilave edin. Sürekli
karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve bir kaba aktarıp ılık
hale gelmesini bekleyin.
·
Ilık hale gelen karışıma 2 adet yumurtayı tek
tek ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
·
4 su bardağı (475 gr) elenmiş unu kısım kısım
ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
·
Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp
bezeler oluşturun. Bezelerin üzerini örtün.
·
Bezeleri pişirme kağıdı üzerine yerleştirin ve her
bir bezeden kahvaltı tabağından biraz daha büyük, yuvarlak hamurlar açın. Kenarları
tabağa uygun olarak kesip, kenarlardan çıkan hamurları bir kenara ayırın.
·
Bir çatal ile hamurların üstlerinde minik
delikler oluşturun.
·
Hamurları, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında
5-6 dakika kadar pişirin. Kenarlardan kesilen parçaları da pişirin ve soğumaya
bırakın.
·
Kenar parçalarını mutfak robotuna aktarın ve 100
gr fırınlanmış tuzsuz yer fıstığı ekleyip öğütün.
·
Servis tabağınızın kenarlarına 4 parça
dikdörtgen pişirme kağıdı yerleştirin ve ortasına, hazırladığınız kremadan 1
tatlı kaşığı kadar koyun. Pişirdiğiniz hamurlardan ilkini tabağa yerleştirip,
üzerine krema yayın. Diğer hamurları da aralarına krema yayıp üst üste
yerleştirin. Üst ve kenar kısımlarını krema ile sıvayın.
·
Öğüttüğünüz hamur/fıstık karışımını pastanın üstüne
ve kenarlarına yapıştırın ve kremanın sertleşmesi için bir gece buzdolabında
bekletin. Üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.