MALZEMELER:
·
1 adet büyük boy kapya biber
·
1 adet büyük boy tatlı köy biberi
·
3 adet salkım domates
·
5 – 6 sap maydanoz
·
2 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
Su
·
1 yemek kaşığı sirke
·
1 çay kaşığı tuz
·
4 adet yumurta
·
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
·
200 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
YAPILIŞI:
·
1 adet büyük boy kapya biberi ve 1 adet büyük
boy tatlı köy biberini minik doğrayın.
·
3 adet salkım domatesi de halka halka kesin.
·
5 – 6 sap maydanozu ince kıyın.
·
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek
kaşığı tereyağı koyup önce biberleri yumuşayıncaya kadar kavurun.
·
Biberlerin üzerine halka domatesleri yerleştirip
maydanoz serpiştirin. Üzerine bir kapak kapatın ve domatesler yumuşayana kadar
orta ateşte pişirin.
·
Geniş bir sahana su doldurun. 1 yemek kaşığı
sirke ve 1 çay kaşığı tuz koyup kaynatın. Sirke ilavesi, yumurta beyazlarının
dağılmaması için eklenmektedir.
·
Su kaynayınca, bir kaşıkla suyu döndürüp bir
girdap oluşturun ve dönme devam ederken 4 adet yumurtayı suya kırın. Suyun
dönmesi yumurta beyazlarının suda fazla dağılmadan toparlanmasını
sağlayacaktır. Yumurtaların beyazları pişip, sarıları akışkan kayısı kıvamını
alınca, delikli bir kepçe ile suyunu süzüp bir tabağa aktarın.
·
Yumurtaları, tavadaki domateslerin üzerine
yerleştirin. Tuz, karabiber, maydanoz ve 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
serpiştirin. Kapağı kapatıp, kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin ve üstüne
kırmızı pul biber serpip servis yapın.