MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
1 çay bardağı (100 ml) süt
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1,5 su bardağı (160 gr) elenmiş un
·
1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş ılık tereyağı
İç
malzemeleri:
·
1 adet patates (haşlanmış)
·
200 gr kaşar peyniri
·
100 gr sucuk
·
1 yemek kaşığı mayonez
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
·
Karıştırma kabına 1 çay bardağı (100 ml) süt, 1
çay kaşığı (2 gr) tuz ve 1,5 su bardağı (160 gr) elenmiş un koyup karıştırın. Hamur
toparlanıncaya kadar kabın içinde yoğurun. 1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş
ılık tereyağı ekleyip, yüzeyi pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yoğurma işlemini
sürdürün.
·
Hamurun yüzeyine değecek şekilde bir streç film
yerleştirin ve 30 dakika kadar buzdolabında soğutun. Bu arada iç malzemeleri
hazırlamaya başlayın.
·
1 adet patatesi haşlayıp rendeleyin ve bir
çatalla ezip püre haline getirin. 1 yemek kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı tuz ve 1
çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
·
100 gr kadar sucuğu minik küpler halinde
doğrayın ve 200 gr kaşar peynirini de rendeleyin.
·
Tezgahın üzerine biraz un serpin ve buzdolabında
soğuyan hamuru, merdaneyle, yaklaşık 2-3 mm kalınlığında büyük yuvarlak bir
hamur şeklinde açın.
·
Hamurun orta kısmına, kenarlardan en az 3 parmak
boşluk bırakmak suretiyle, önce rendelediğiniz kaşar peynirlerinin yarısını
koyup yayın. Hazırladığınız patates püresini, sonra da minik sucuk parçalarını
kaşar peynirin üzerine yaydıktan sonra, kalan kaşar peyniri rendesini karışımın
üzerine yayıp, elinizle bastırarak yuvarlak bir şekil verin.
·
Hamurun kenarlarını torba şeklinde yukarıda
toplayın ve parmağınız ile bastırıp kenarları yapıştırın. Merdane ile çok
bastırmadan üzerinden geçin. Birleşme noktası alta gelecek şekilde hamurunuzu ters
çevirip tezgaha koyun ve aynı şekilde merdane ile hamurun üzerinden geçip,
hamurun yassı ve düzgün bir yuvarlak şekil almasını sağlayın.
·
Tavayı sıvı yağ ile yağlayıp hamuru tavaya
akarın. Hamurun üzerine ve kenarlarına da biraz yağ sürün ve bir kapak kapatıp,
orta ateşte böreğinizin her iki tarafını çevirerek pişirin.
·
Dilimleyip sıcak servis yapın.