TAVADA, MAYASIZ KOLAY BÖREK TARİFİ - SUCUKLU KAŞARLI VE PATATESLİ

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        1 çay bardağı (100 ml) süt

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1,5 su bardağı (160 gr) elenmiş un

·        1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş ılık tereyağı

İç malzemeleri:

·        1 adet patates (haşlanmış)

·        200 gr kaşar peyniri

·        100 gr sucuk

·        1 yemek kaşığı mayonez

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

·        Karıştırma kabına 1 çay bardağı (100 ml) süt, 1 çay kaşığı (2 gr) tuz ve 1,5 su bardağı (160 gr) elenmiş un koyup karıştırın. Hamur toparlanıncaya kadar kabın içinde yoğurun. 1,5 yemek kaşığı (20 ml) eritilmiş ılık tereyağı ekleyip, yüzeyi pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yoğurma işlemini sürdürün.

·        Hamurun yüzeyine değecek şekilde bir streç film yerleştirin ve 30 dakika kadar buzdolabında soğutun. Bu arada iç malzemeleri hazırlamaya başlayın.

·        1 adet patatesi haşlayıp rendeleyin ve bir çatalla ezip püre haline getirin. 1 yemek kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

·        100 gr kadar sucuğu minik küpler halinde doğrayın ve 200 gr kaşar peynirini de rendeleyin.

·        Tezgahın üzerine biraz un serpin ve buzdolabında soğuyan hamuru, merdaneyle, yaklaşık 2-3 mm kalınlığında büyük yuvarlak bir hamur şeklinde açın.

·        Hamurun orta kısmına, kenarlardan en az 3 parmak boşluk bırakmak suretiyle, önce rendelediğiniz kaşar peynirlerinin yarısını koyup yayın. Hazırladığınız patates püresini, sonra da minik sucuk parçalarını kaşar peynirin üzerine yaydıktan sonra, kalan kaşar peyniri rendesini karışımın üzerine yayıp, elinizle bastırarak yuvarlak bir şekil verin.

·        Hamurun kenarlarını torba şeklinde yukarıda toplayın ve parmağınız ile bastırıp kenarları yapıştırın. Merdane ile çok bastırmadan üzerinden geçin. Birleşme noktası alta gelecek şekilde hamurunuzu ters çevirip tezgaha koyun ve aynı şekilde merdane ile hamurun üzerinden geçip, hamurun yassı ve düzgün bir yuvarlak şekil almasını sağlayın.

·        Tavayı sıvı yağ ile yağlayıp hamuru tavaya akarın. Hamurun üzerine ve kenarlarına da biraz yağ sürün ve bir kapak kapatıp, orta ateşte böreğinizin her iki tarafını çevirerek pişirin.

·        Dilimleyip sıcak servis yapın.

                      Afiyet olsun.