SUPANGLE TARİFİ

 

MALZEMELER 

·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·        3 yemek kaşığı (30 gr) kakao

·        1 çay bardağı (60 gr) un

·        3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

·        1 tutam tuz

·        4,5 su bardağı (900 ml) süt

·        2 adet yumurta sarısı

·        60 gr bitter çikolata

·        60 gr sütlü çikolata

·        60 gr tereyağı

·        1 çay bardağı (100 ml) çok soğuk su

·       Alta kek koyacaksanız: 6 küçük kek parçası/40 gr çikolata/1 yemek kaşığı süt 

YAPILIŞI 

·        Supanglenizin altına kek koyacaksanız, servis etmekte kullanacağınız bardak ya da kaselerin dibine birer tatlı kaşığı kadar eritilmiş çikolata dökün. Üstlerine küçük birer parça kek yerleştirin ve çikolatanın sertleşip, kek parçalarının çikolata yardımıyla kaselerin dibine yapışması için buzdolabına koyun. Bu işlem, pişireceğimiz supangleyi kek dilimlerinin üzerine döktüğümüzde, keklerin üste çıkmasını önlemek için yaptığımız bir işlemdir.

·        Tencereye 1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (30 gr) kakao, 1 çay bardağı (60 gr) un, 3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası ve 1 tutam tuz koyup karıştırın.

·        4,5 su bardağı (900 ml) süt ve 2 adet yumurta sarısı ilave edin ve malzemeler bütünleşinceye kadar çırpıcı ile karıştırın.

·        Tencereyi ocağa koyup, orta ısıda sürekli karıştırarak kaynatın. Karışım koyulaşmaya başlayıp, üstünde baloncuklar oluşmaya başlayıncaya kadar, karıştırarak pişirme işlemine devam edin.

·        Ocaktan aldığınız karışım henüz sıcakken 60 gr bitter çikolata, 60 gr sütlü çikolata ve 60 gr tereyağı ilave edin ve karıştırarak malzemelerin erimesini sağlayın. Oda sıcaklığında ılık hale gelmesini bekleyin.

·        Son olarak 1 çay bardağı (100 ml) çok soğuk su ekleyin ve pürüzsüz bir karışım oluşturana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

·        Supanglenizi kaselere paylaştırın ve kıvamını alması için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Tercihinize bağlı olarak üstlerini süsleyip servis yapın. 

                Afiyet olsun.