MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
·
5 yemek kaşığı (70 gr) pudra şekeri
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
½ limon kabuğu rendesi
·
2 su bardağı (200 gr) un
·
1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu
·
1 tutam tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilin
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) kakao
Üstü
için:
·
Marmelat/Reçel
· Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
·
Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağını
karıştırma kabına koyun. 5 yemek kaşığı (70 gr) pudra şekeri ilave edip, önce spatula
ile, sonra da mikser ile yavaş hızda (krema haline gelinceye kadar) karıştırın.
·
Oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurta ve ½
limon kabuğu rendesi ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırma
işlemini sürdürün.
·
Karışımın üzerine 2 su bardağı (200 gr) unu, 1
çay kaşığı (3 gr) kabartma tozunu, 1 tutam tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilini
birlikte eleyin ve spatula ile iyice karıştırın (
·
Oluşan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Parçalardan
birinin üzerine bir tatlı kaşığı (6 gr) kakao eleyin ve hamurla bütünleşinceye
kadar spatula ile karıştırın.
·
Hamurları, buzdolabı poşetleri arasında merdane
ile inceltip, 2-3 mm kalınlığında hamurlar oluşturun. Hamurlarınızı derin dondurucuda 15 dakika kadar soğutup
sertleşmesini sağlayın.
·
Hamur kesme aparatı ile yuvarlak hamurlar
şeklinde kesin. Kesilen hamurlardan kakaolu olanlar, kurabiyelerin taban
hamuru, sade olanlar ise üst çerçeve hamuru olarak kullanılacaktır. Sade çerçeve
hamurlarının ortalarını daha küçük bir kesme aparatı ile yuvarlak olarak kesip,
çerçeve şeklinde hamurlar oluşturun.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika kadar
pişirin ve soğumaya bırakın.
·
Kakaolu taban hamurlarının merkezine birer tatlı
kaşığı dolusu marmelat ya da reçel koyun. Çerçeve hamurlarının ise bir yüzüne,
biraz sulandırılmış marmelatı fırça ile sürün ve Hindistan cevizine bulayın.
Hindistan cevizine bulanan yüzü üste gelecek şekilde kakaolu hamurların üzerine
yerleştirin. Çerçeve hamurlarının orta deliğinden marmelat görünmelidir.