Reçelli Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        5 yemek kaşığı (70 gr) pudra şekeri

·        1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        ½ limon kabuğu rendesi

·        2 su bardağı (200 gr) un

·        1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozu

·        1 tutam tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilin

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) kakao

Üstü için:

·        Marmelat/Reçel

·        Hindistan cevizi 

YAPILIŞI:

·        Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr tereyağını karıştırma kabına koyun. 5 yemek kaşığı (70 gr) pudra şekeri ilave edip, önce spatula ile, sonra da mikser ile yavaş hızda (krema haline gelinceye kadar) karıştırın.

·        Oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurta ve ½ limon kabuğu rendesi ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırma işlemini sürdürün.

·        Karışımın üzerine 2 su bardağı (200 gr) unu, 1 çay kaşığı (3 gr) kabartma tozunu, 1 tutam tuzu ve 1 paket (5 gr) toz vanilini birlikte eleyin ve spatula ile iyice karıştırın (Not: Kullanacağınız unun cinsi, markadan markaya farklılık göstereceği için, unu kontrollü olarak ekleyin).

·        Oluşan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Parçalardan birinin üzerine bir tatlı kaşığı (6 gr) kakao eleyin ve hamurla bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Hamurları, buzdolabı poşetleri arasında merdane ile inceltip, 2-3 mm kalınlığında hamurlar oluşturun. Hamurlarınızı  derin dondurucuda 15 dakika kadar soğutup sertleşmesini sağlayın.

·        Hamur kesme aparatı ile yuvarlak hamurlar şeklinde kesin. Kesilen hamurlardan kakaolu olanlar, kurabiyelerin taban hamuru, sade olanlar ise üst çerçeve hamuru olarak kullanılacaktır. Sade çerçeve hamurlarının ortalarını daha küçük bir kesme aparatı ile yuvarlak olarak kesip, çerçeve şeklinde hamurlar oluşturun.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

·        Kakaolu taban hamurlarının merkezine birer tatlı kaşığı dolusu marmelat ya da reçel koyun. Çerçeve hamurlarının ise bir yüzüne, biraz sulandırılmış marmelatı fırça ile sürün ve Hindistan cevizine bulayın. Hindistan cevizine bulanan yüzü üste gelecek şekilde kakaolu hamurların üzerine yerleştirin. Çerçeve hamurlarının orta deliğinden marmelat görünmelidir.

                    Afiyet olsun.