TAHİNLİ SİMİT TARİFİ

 

MALZEMELER           

           Hamur malzemeleri: 

·        1 çay bardağı (100 ml) ılık su

·        1 çay bardağı (100 ml) ılık süt

·        1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya

·        1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 çay bardağı (100 gr) yoğurt (oda sıcaklığında)

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        4 su bardağı (440 gr) elenmiş un 

İç malzemeleri: 

·        5 yemek kaşığı (75 gr) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        1,5 su bardağı (290 gr) tahin

·        2,5 çay bardağı (225 gr) toz şeker

·        1,5 çay bardağı (75 gr) dövülmüş ceviz 

Üstü için: 

·        2 yemek kaşığı pekmez

·        1 çay bardağı (100 ml) su

·        150 gr susam   

YAPILIŞI

  

·        Bir kaseye 1 çay bardağı (100 ml) ılık su, 1 çay bardağı (100 ml) ılık süt, 1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için kabın üzerini örtüp 10 dakika bekletin.

·     Karıştırma kabına 1 adet yumurta koyup çırpın ve 1 çay bardağı (100 gr) yoğurt ekleyip karıştırın. Mayalı karışımı ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu ilave edin. 4 su bardağı (440 gr) elenmiş unu da kısım kısım ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.

(Önemli Not: Kullanacağınız unun cinsi, markadan markaya farklılık göstereceği için, kullanılacak 4 su bardağı unu kontrollü olarak ekleyin. Oluşturacağınız hamur, yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur olmalıdır. Çok yapışkan ya da çok sert bir hamur olmamalıdır)

·        Yoğurduğunuz hamuru tekrar kaba aktarıp üzerini örtün ve 2 saat bekletin.

·        Bir kaba 1,5 su bardağı (290 gr) tahin ve 2,5 çay bardağı (225 gr) toz şeker koyup, şeker eriyene kadar mikserle karıştırın.

·        Mayalanıp hacim kazanan hamuru biraz daha yoğurun ve 8 eşit parça halinde kesin.

·        Parçaları, un serpilen tezgah üzerinde yuvarlayıp bezeler oluşturun. Kurumamaları için üstlerini örtün ve 15 dakika bekletin.

·        Bezeleri merdane ile oval, uzun ve ince hamurlar şeklinde açın. Üstlerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sürün. Sonra da hazırladığınız tahin/şeker karışımını sürüp, dövülmüş cevizleri serpiştirin.

·        Hamurlarınızı rulo halinde sarıp simit şekli verin. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin.

·        Bir kaba 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı (100 ml) su koyup karıştırın. Bir tabağa da 150 gr kadar susam koyun.

·        Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın, sonra da susama bulayın.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirip servis yapın. 

    Afiyet Olsun.