PİLİÇ BAGET KÖFTE TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        800 gr piliç baget

·        300 gr patates

·        1 tatlı kaşığı tuz

·        1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

·        1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 diş ezilmiş sarımsak

·        1,5 çay bardağı mısır nişastası

·        1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

·        Tahta çubuklar

Üstü için:

·        4 adet yumurta

·        Mısır nişastası

·        Galeta unu

Kızartmak için : sıvı yağ 

 

YAPILIŞI:

·        800 gr kadar piliç bageti tencereye koyun. Bagetlerin üzerini örtecek kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.

·        Pişen bagetleri tel süzgece aktarıp suyunu süzün ve bir bıçakla kemiklerinden ayırıp minik parçalar halinde doğrayın. Karıştırma kabına aktarıp soğumaya bırakın.

·        Kabuklarını soyduğunuz 300 gr patatesi kalın dilimler halinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Tel süzgeçten geçirip, suyunu süzün. Bir kaba aktarın ve ezip püre haline getirin.

·        Patates püresini, tavuk etlerine ekleyip karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ilavesiyle tatlandırın. Ezilmiş 1 diş de sarımsak ekleyip karıştırın. Malzemeler bütünleşinceye kadar karışımı elinizle yoğurun. Toparlayıp plastik poşetler arasına yerleştirin ve merdane yardımıyla inceltin.

·        1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirip, rulo halinde sarın.

·        Rulonuzu dilimler halinde kesin. Her bir dilimi avucunuzda yuvarlayıp, içli köfte görünümünde şekillendirin. Uzunlamasına ince tahta çubuklara geçirin ve buzdolabında 30 dakika kadar soğutun.

·        4 adet yumurtayı çırpın.

·        Soğuyan bagetleri önce mısır nişastasına, sonra da çırptığınız yumurtalara ve galeta ununa bulayın. Bir kez daha yumurta ve galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.

                    Afiyet olsun.