MALZEMELER:
·
800 gr piliç baget
·
300 gr patates
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
·
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 diş ezilmiş sarımsak
·
1,5 çay bardağı mısır nişastası
·
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
·
Tahta çubuklar
Üstü
için:
·
4 adet yumurta
·
Mısır nişastası
·
Galeta unu
Kızartmak için : sıvı yağ
YAPILIŞI:
·
800 gr kadar piliç bageti tencereye koyun.
Bagetlerin üzerini örtecek kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve orta
ateşte pişirin.
·
Pişen bagetleri tel süzgece aktarıp suyunu süzün
ve bir bıçakla kemiklerinden ayırıp minik parçalar halinde doğrayın. Karıştırma
kabına aktarıp soğumaya bırakın.
·
Kabuklarını soyduğunuz 300 gr patatesi kalın
dilimler halinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Tel süzgeçten geçirip,
suyunu süzün. Bir kaba aktarın ve ezip püre haline getirin.
·
Patates püresini, tavuk etlerine ekleyip
karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı
kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ilavesiyle tatlandırın.
Ezilmiş 1 diş de sarımsak ekleyip karıştırın. Malzemeler bütünleşinceye kadar
karışımı elinizle yoğurun. Toparlayıp plastik poşetler arasına yerleştirin ve
merdane yardımıyla inceltin.
·
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini üzerine
serpiştirip, rulo halinde sarın.
·
Rulonuzu dilimler halinde kesin. Her bir dilimi
avucunuzda yuvarlayıp, içli köfte görünümünde şekillendirin. Uzunlamasına ince
tahta çubuklara geçirin ve buzdolabında 30 dakika kadar soğutun.
·
4 adet yumurtayı çırpın.
·
Soğuyan bagetleri önce mısır nişastasına, sonra
da çırptığınız yumurtalara ve galeta ununa bulayın. Bir kez daha yumurta ve
galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.