MALZEMELER
·
3 adet orta boy muz
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
4 yemek kaşığı (50 gr) esmer şeker
·
2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
¾ su bardağı (120 ml) süt
·
5 yemek kaşığı (75 ml) eritilmiş tereyağı (ılık)
·
2 su bardağı (200 gr) un
·
2 tatlı kaşığı (10 gr) kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (2 gr) toz tarçın
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
½ çay kaşığı (1 gr) tuz
·
1 çay bardağı (50 gr) dövülmüş ceviz
·
Üstü için: Pudra şekeri
YAPILIŞI
·
Kabuklarını soyduğunuz 3 adet orta boy muzu ezin
ve kararmaması için üzerine biraz limon sıkın.
·
Derin bir karıştırma kabına 1 çay bardağı (100
gr) toz şeker, 4 yemek kaşığı (50 gr) esmer şeker ve oda sıcaklığında beklemiş 2
adet büyük boy yumurta koyup, şeker eriyinceye kadar mikserle karıştırın.
·
¾ su bardağı (120 ml) süt ve 5 yemek kaşığı (75 ml)
eritilmiş ılık tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
·
Ezdiğiniz muzları ekleyin ve tel çırpıcıyla
çırpın.
·
Hazırladığınız sıvı karışımın üzerine 2 su
bardağı (200 gr) unu, 2 tatlı kaşığı (10 gr) kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (2
gr) toz tarçını, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ve ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu birlikte
eleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpıcı ile karıştırmaya devam edin.
·
Son olarak, 1 çay bardağı (50 gr) iri dövülmüş
ceviz ekleyin ve karışımı 12 x 25 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kek kalıbına
aktarıp yayın.
·
Hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı 3-4 kez
hafifçe tezgaha vurun ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40–45 dakika pişirin.
Kürdan testi ile kekinizin piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz
çıkmalıdır).
·
Oda sıcaklığında soğuyan kekin üzerine pudra
şekeri serpin ve dilimleyip servis yapın.