MUZLU KEK TARİFİ

 

MALZEMELER

·        3 adet orta boy muz

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        4 yemek kaşığı (50 gr) esmer şeker

·        2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        ¾ su bardağı (120 ml) süt

·        5 yemek kaşığı (75 ml) eritilmiş tereyağı (ılık)

·        2 su bardağı (200 gr) un

·        2 tatlı kaşığı (10 gr) kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (2 gr) toz tarçın

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        ½ çay kaşığı (1 gr) tuz

·        1 çay bardağı (50 gr) dövülmüş ceviz

·        Üstü için: Pudra şekeri

YAPILIŞI

·        Kabuklarını soyduğunuz 3 adet orta boy muzu ezin ve kararmaması için üzerine biraz limon sıkın.

·        Derin bir karıştırma kabına 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker, 4 yemek kaşığı (50 gr) esmer şeker ve oda sıcaklığında beklemiş 2 adet büyük boy yumurta koyup, şeker eriyinceye kadar mikserle karıştırın.

·        ¾ su bardağı (120 ml) süt ve 5 yemek kaşığı (75 ml) eritilmiş ılık tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

·        Ezdiğiniz muzları ekleyin ve tel çırpıcıyla çırpın.

·        Hazırladığınız sıvı karışımın üzerine 2 su bardağı (200 gr) unu, 2 tatlı kaşığı (10 gr) kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (2 gr) toz tarçını, 1 paket (5 gr) toz vanilyayı ve ½ çay kaşığı (1 gr) tuzu birlikte eleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpıcı ile karıştırmaya devam edin.

·        Son olarak, 1 çay bardağı (50 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyin ve karışımı 12 x 25 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kek kalıbına aktarıp yayın.

·        Hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı 3-4 kez hafifçe tezgaha vurun ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40–45 dakika pişirin. Kürdan testi ile kekinizin piştiğinden emin olun (keke batırılan kürdan temiz çıkmalıdır).

·        Oda sıcaklığında soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.