BROWNİE KEK TARİFİ

 

MALZEMELER

(24 cm x 24 cm kare kek kalıbı için)

·        280 gr bitter çikolata (%60 kakaolu)

·        150 gr tereyağı 

·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·        1 çay bardağı (90 gr) kahverengi şeker

·        3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1,5 paket (8 gr) toz vanilya

·        1,5 çay bardağı (90 gr) un

·        2 yemek kaşığı (30 gr) kakao

·        Üstü için (tercihe bağlı): Ceviz

YAPILIŞI:

·        Öncelikle 24 cm x 24 cm bir kek kalıbının içini yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin. Kağıdın kenarları dışarı sarkmalıdır.

·        280 gr bitter çikolatayı ince kıyın.

·        Pişirme kabının 1/3 ‘ünü su ile doldurup, üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye, çikolataları ve 150 gr tereyağını koyup, orta ateşte karıştırarak malzemelerin tamamen erimesini sağlayın. Soğumaya bırakın.

·        Derin bir karıştırma kabına 1 su bardağı (180 gr) toz şeker, 1 çay bardağı (90 gr) kahverengi şeker koyun. Oda sıcaklığında beklemiş 3 adet yumurtayı tek tek ilave edip, şeker eriyinceye kadar karıştırın.

·        Hazırladığınız karışıma, ılık hale gelen çikolata/tereyağı karışımını ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.

·        Üzerine 1,5 çay bardağı (90 gr) unu, 1 çay kaşığı (2 gr) tuz, 1,5 paket (8 gr) toz vanilya ve 2 yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu birlikte eleyip spatula ile iyice karıştırın.

·        Karışımı pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kek kalıbına aktarıp yayın. Kalıbı birkaç kez hafifçe tezgaha vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

·        Tercihe bağlı olarak üzerine cevizler yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.

·        Soğuyan keki kare dilimler halinde kesin. Her kesme işlemi sonrası bıçağı sıcak suya batırıp bir peçete ile kurulayın.

                    Afiyet olsun.