MALZEMELER
(24 cm x 24 cm kare kek kalıbı
için)
·
280 gr bitter çikolata (%60 kakaolu)
·
150 gr tereyağı
·
1 su bardağı (180 gr) toz şeker
·
1 çay bardağı (90 gr) kahverengi şeker
·
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1,5 paket (8 gr) toz vanilya
·
1,5 çay bardağı (90 gr) un
·
2 yemek kaşığı (30 gr) kakao
·
Üstü için (tercihe bağlı): Ceviz
YAPILIŞI:
·
Öncelikle 24 cm x 24 cm bir kek kalıbının içini
yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin. Kağıdın kenarları dışarı sarkmalıdır.
·
280 gr bitter çikolatayı ince kıyın.
·
Pişirme kabının 1/3 ‘ünü su ile doldurup,
üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye, çikolataları ve 150 gr tereyağını
koyup, orta ateşte karıştırarak malzemelerin tamamen erimesini sağlayın.
Soğumaya bırakın.
·
Derin bir karıştırma kabına 1 su bardağı (180
gr) toz şeker, 1 çay bardağı (90 gr) kahverengi şeker koyun. Oda sıcaklığında
beklemiş 3 adet yumurtayı tek tek ilave edip, şeker eriyinceye kadar
karıştırın.
·
Hazırladığınız karışıma, ılık hale gelen
çikolata/tereyağı karışımını ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar
karıştırın.
·
Üzerine 1,5 çay bardağı (90 gr) unu, 1 çay
kaşığı (2 gr) tuz, 1,5 paket (8 gr) toz vanilya ve 2 yemek kaşığı (30 gr) kakaoyu
birlikte eleyip spatula ile iyice karıştırın.
·
Karışımı pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kek
kalıbına aktarıp yayın. Kalıbı birkaç kez hafifçe tezgaha vurup hava
kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
·
Tercihe bağlı olarak üzerine cevizler
yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika kadar pişirip
soğumaya bırakın.
·
Soğuyan keki kare dilimler halinde kesin. Her
kesme işlemi sonrası bıçağı sıcak suya batırıp bir peçete ile kurulayın.
Afiyet olsun.