PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ TARİFİ

 

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

·        5 su bardağı (530 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        1,5 su bardağı (300 ml) su

·        2 yemek kaşığı (20 ml) sirke

·        ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağı

İç malzemeleri:

·        200 gr beyaz peynir

·        ½ demet maydanoz

YAPILIŞI

·        Karıştırma kabına 5 su bardağı (530 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.

·        Ortasını havuz şeklinde açın ve 1,5 su bardağı (300 ml) suyu, 2 yemek kaşığı (20 ml) sirkeyi ve ½ çay bardağı (50 ml) zeytinyağını orta kısmına dökün.

·        Kenarlardaki unu kısım kısım ortadaki sıvı karışıma aktarıp yoğurmaya başlayın. Yumuşak, pürüzsüz ve esnek bir hamur oluşana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın ve iç harcını hazırlamaya başlayın.

·        200 gr beyaz peyniri ezin. ½ demet maydanozu ince kıyın ve peynire ekleyip karıştırın.

·        Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün ve parçaları avucunuzda yuvarlayıp bezeler oluşturun. Kurumamaları için bezelerin üstünü örtün.

·        Tezgaha biraz un serpin. Bezelerin üstlerine hafifçe bastırıp yassı hale getirin ve merdane ile yuvarlak ince hamurlar açın (yaklaşık 20 cm çapında).

·        Hazırladığımız 8 adet hamurdan 4 adedi taban ve 4 adedi de kapak hamuru olarak kullanılacaktır. Taban hamurlarının orta kısımlarına, kenarlardan 2 parmak kadar boşluk bırakarak, hazırladığınız peynirli iç harcını paylaştırın. Üstlerine kapak hamurlarını yerleştirin ve parmaklarınızla bastırıp kenarlarını yapıştırın. Bir çatal ile kenarına tekrar bastırıp hem desen oluşmasını, hem de kızartma işlemi sırasında açılmamaları için hamur kenarlarının birbirine iyice yapışmasını sağlayın. Böreklerinizi iki mutfak bezi arasına yerleştirirseniz kızartma öncesinde hamurun kurumasını önleyebilirsiniz.

·        Bol miktarda kızgın yağda her iki tarafını çevire çevire kızartın ve sıcak servis yapın.

                Afiyet olsun.