Muzlu ve Çikolatalı Bisküvi Pastası

 

MALZEMELER:

·        100 gr kavrulmuş yer fıstığı

·        2 paket (260 gr) burçak bisküvi

·        4 adet küçük boy muz (230 gr)

·        80 gr bitter ve 80 gr beyaz çikolata


YAPILIŞI

·        100 gr kavrulmuş yer fıstığını mutfak robotunda öğütün (toz haline gelmesin; minik parçalar halinde kalsın).

·        2 paket (260 gr) burçak bisküviyi, yine mutfak robotu ile öğütüp toz haline gelmesini sağlayın. Üzerine 4 adet küçük boy muz (230 gr) ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar robotunuzda çekmeye devam edin.

      (NOT: Kullandığım muzlar çok küçük olduğundan 4 adet kullandım. Eğer orta boy yerli muz kullanırsanız 3 adet muz, büyük boy muz kullanırsanız 2 adet kullanmanızı tavsiye ederim. Fazla muz kullanımı, hamurun dokusunun gevşek olmasına yol açacaktır).

·        Bisküvi/ muz karışımını, karıştırma kabına aktarıp, öğüttüğünüz yer fıstığını ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın. Biraz sertleşmesi için karışımı 30 dakika buzdolabında soğutun.

·        5-6 cm çapında yuvarlak bir hamur kesme aparatının içine bir streç film parçası yerleştirin. Hazırladığınız hamurdan bir parça koparıp kalıbın içine koyun ve parmaklarınızla bastırıp kalıbın şeklini almasını sağlayın. Parçayı kalıptan çıkarıp bir tabağa aktarın. Kalıba yerleştirdiğiniz streç film, hamurun kalıptan kolayca ayrılmasını sağlayacaktır.

·        Hazırladığınız hamurların üzerini örtüp 15 dakika derin dondurucuda bekletin.

·        Isıya dayanıklı bir kaba 80 gr bitter çikolata, diğer bir kaba da 80 gr beyaz çikolata koyun. Yarısına kadar su doldurulmuş bir pişirme kabının üzerine oturtup, orta ısıda çikolataların erimesini sağlayın. Çikolata çok yoğun olursa çok az miktarda süt kreması ekleyip inceltebilirsiniz.

·        Dondurucudan çıkardığınız parçaları, erittiğiniz çikolatalara batırın ve altına pişirme kağıdı koyacağınız bir fırın teli üzerine yerleştirin.

·        Tercihinize bağlı olarak, pastalarınızın üzerine Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.

·        En az 5-6 saat buzdolabında soğutup servis yapın.

 

                Afiyet olsun.