MALZEMELER:
·
100
gr kavrulmuş yer fıstığı
·
2
paket (260 gr) burçak bisküvi
·
4
adet küçük boy muz (230 gr)
·
80
gr bitter ve 80 gr beyaz çikolata
YAPILIŞI
·
100
gr kavrulmuş yer fıstığını mutfak robotunda öğütün (toz haline gelmesin; minik
parçalar halinde kalsın).
·
2
paket (260 gr) burçak bisküviyi, yine mutfak robotu ile öğütüp toz haline
gelmesini sağlayın. Üzerine 4 adet küçük boy muz (230 gr) ilave edip,
malzemeler bütünleşinceye kadar robotunuzda çekmeye devam edin.
(NOT: Kullandığım muzlar çok küçük olduğundan 4 adet kullandım. Eğer orta boy yerli muz kullanırsanız 3 adet muz, büyük boy muz kullanırsanız 2 adet kullanmanızı tavsiye ederim. Fazla muz kullanımı, hamurun dokusunun gevşek olmasına yol açacaktır).
·
Bisküvi/ muz karışımını, karıştırma
kabına aktarıp, öğüttüğünüz yer fıstığını ekleyin ve bir spatula ile iyice
karıştırın. Biraz sertleşmesi için karışımı 30 dakika buzdolabında soğutun.
·
5-6 cm çapında yuvarlak bir hamur
kesme aparatının içine bir streç film parçası yerleştirin. Hazırladığınız
hamurdan bir parça koparıp kalıbın içine koyun ve parmaklarınızla bastırıp
kalıbın şeklini almasını sağlayın. Parçayı kalıptan çıkarıp bir tabağa aktarın.
Kalıba yerleştirdiğiniz streç film, hamurun kalıptan kolayca ayrılmasını
sağlayacaktır.
·
Hazırladığınız hamurların üzerini
örtüp 15 dakika derin dondurucuda bekletin.
·
Isıya dayanıklı bir kaba 80 gr
bitter çikolata, diğer bir kaba da 80 gr beyaz çikolata koyun. Yarısına kadar
su doldurulmuş bir pişirme kabının üzerine oturtup, orta ısıda çikolataların
erimesini sağlayın. Çikolata çok yoğun olursa çok az miktarda süt kreması
ekleyip inceltebilirsiniz.
·
Dondurucudan çıkardığınız parçaları,
erittiğiniz çikolatalara batırın ve altına pişirme kağıdı koyacağınız bir fırın
teli üzerine yerleştirin.
·
Tercihinize
bağlı olarak, pastalarınızın üzerine Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.
·
En
az 5-6 saat buzdolabında soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.