MALZEMELER:
Hamur
malzemeleri:
·
3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker
·
3 su bardağı (320 gr) un (elenmiş)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (3 gr) zerdeçal
·
1 tutam tuz
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
115 gr (7 yemek kaşığı) soğuk tereyağı
·
1 çay bardağı (130 gr) yoğurt
·
1 yumurta sarısı
İç
malzemeleri:
·
3 adet küçük boy elma
·
1 çay bardağı (80 gr) toz şeker
·
1 tatlı kaşığı (3 gr) toz tarçın
·
1 çay bardağı (45 gr) kuru üzüm
·
1 çay bardağı (45 gr) dövülmüş fındık
Üstü
için:
· Pudra şekeri
YAPILIŞI:
İç
harcının hazırlanması:
·
3 adet büyük boy elmanın kabuklarını soyup,
rendeleyin. Tencereye koyup, 1 çay bardağı (80 gr) toz şeker ve 1 tatlı kaşığı
(3 gr) toz tarçın ilave edip karıştırın.
·
Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte,
elmalar suyunu çekinceye kadar pişirin.
·
1 çay bardağı (45 gr) kuru üzüm ekleyip
karıştırın ve ocaktan alın.
·
Son olarak 1 çay bardağı (45 gr) iri dövülmüş fındık
içi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamurun
hazırlanması:
·
Karıştırma kabına 3 yemek kaşığı (40 gr) toz
şeker, 3 su bardağı (320 gr) elenmiş un, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma
tozu, 1 paket (5 gr) toz vanilya, 1 çay kaşığı (3 gr) zerdeçal ve 1 tutam tuz
koyup karıştırın.
·
Küp küp kesilmiş 115 gr (7 yemek kaşığı) soğuk
tereyağı ekleyin ve parmaklarınızla ovalayarak, unlu karışımın yağ ile
bütünleşmesini sağlayın.
·
1 çay bardağı (130 gr) yoğurt, çırpılmış 1 adet yumurta
sarısını da ilave edip, malzemeler bütünleşip, sert bir hamur oluşuncaya kadar
yoğurun. Karıştırma kabının üstünü örtüp, hamuru 15 dakika dinlendirin.
·
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve un serpilen
tezgah üzerinde, her iki hamuru da merdane ile inceltip, 2-3 mm kalınlığında hamurlar
açın.
·
10 cm çapında bir hamur kesme aparatı ile
hamurlarınızdan yuvarlak parçalar kesin. Kenarlardan çıkan parçaları da
birleştirip tekrar açın ve kesin. Kurumamaları için parçaların üzerini örtün.
·
Her bir parçanın üzerine, hazırladığınız elmalı
iç harcından 1 yemek kaşığı kadar koyun ve hamurları yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarını parmaklarınızla bastırıp yapıştırın ve pişirme kağıdı
yerleştirdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi buzdolabına koyup, 15
dakika soğutun.
·
Buzdolabından çıkardığınız kurabiyeleri, önceden
180 dereceye ısıtılan fırında 25 – 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
·
Üstlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.