Elmalı Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER:

Hamur malzemeleri:

·        3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker

·        3 su bardağı (320 gr) un (elenmiş)

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (3 gr) zerdeçal

·        1 tutam tuz

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        115 gr (7 yemek kaşığı) soğuk tereyağı

·        1 çay bardağı (130 gr) yoğurt

·        1 yumurta sarısı

İç malzemeleri:

·        3 adet küçük boy elma

·        1 çay bardağı (80 gr) toz şeker

·        1 tatlı kaşığı (3 gr) toz tarçın

·        1 çay bardağı (45 gr) kuru üzüm

·        1 çay bardağı (45 gr) dövülmüş fındık

Üstü için:

·        Pudra şekeri 


YAPILIŞI:

İç harcının hazırlanması:

·        3 adet büyük boy elmanın kabuklarını soyup, rendeleyin. Tencereye koyup, 1 çay bardağı (80 gr) toz şeker ve 1 tatlı kaşığı (3 gr) toz tarçın ilave edip karıştırın.

·        Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte, elmalar suyunu çekinceye kadar pişirin.

·        1 çay bardağı (45 gr) kuru üzüm ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

·        Son olarak 1 çay bardağı (45 gr) iri dövülmüş fındık içi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 3 yemek kaşığı (40 gr) toz şeker, 3 su bardağı (320 gr) elenmiş un, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu, 1 paket (5 gr) toz vanilya, 1 çay kaşığı (3 gr) zerdeçal ve 1 tutam tuz koyup karıştırın.

·        Küp küp kesilmiş 115 gr (7 yemek kaşığı) soğuk tereyağı ekleyin ve parmaklarınızla ovalayarak, unlu karışımın yağ ile bütünleşmesini sağlayın.

·        1 çay bardağı (130 gr) yoğurt, çırpılmış 1 adet yumurta sarısını da ilave edip, malzemeler bütünleşip, sert bir hamur oluşuncaya kadar yoğurun. Karıştırma kabının üstünü örtüp, hamuru 15 dakika dinlendirin.

·        Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve un serpilen tezgah üzerinde, her iki hamuru da merdane ile inceltip, 2-3 mm kalınlığında hamurlar açın.

·        10 cm çapında bir hamur kesme aparatı ile hamurlarınızdan yuvarlak parçalar kesin. Kenarlardan çıkan parçaları da birleştirip tekrar açın ve kesin. Kurumamaları için parçaların üzerini örtün.

·        Her bir parçanın üzerine, hazırladığınız elmalı iç harcından 1 yemek kaşığı kadar koyun ve hamurları yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını parmaklarınızla bastırıp yapıştırın ve pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi buzdolabına koyup, 15 dakika soğutun.

·        Buzdolabından çıkardığınız kurabiyeleri, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 25 – 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

·        Üstlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

                Afiyet olsun.