ÇITIR PATATES ÇEREZİ TARİFİ

 

MALZEMELER:

·        450 gr patates

·        ¼ demet maydanoz

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        1,5 yemek kaşığı (22 gr) toz şeker

·        3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası

·        3 yemek kaşığı (30 gr) pirinç unu

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) hamur kabartma tozu

 (Kızartmak için sıvı yağ)

YAPILIŞI:

·        Kabuklarını soyduğunuz patatesleri kalın dilimler halinde doğrayın ve yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın. Tel süzgeçten geçirip, suyunu süzün. Bir kaba aktarın ve ezip püre haline getirin.

·        ¼ demet maydanozu ince kıyın.

·        Patates püresine 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz, 1,5 yemek kaşığı (22 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası, 3 yemek kaşığı (30 gr) pirinç unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr) hamur kabartma tozu ve kıydığınız maydanozları ekleyip iyice karıştırın.

·        Karışımı 2 eşit kısma bölün ve avucunuzda top haline getirin. Her bir parçayı 2 plastik poşet arasına yerleştirip, merdaneyle, hamur açar gibi inceltin. Kenarlarını düzeltip düzgün bir dikdörtgen şekli verin ve küçük kareler halinde kesip, 30 dakika buzdolabında bekletin.

·        Kızgın sıvı yağda kızartıp servis yapın.

Afiyet olsun.