MALZEMELER:
·
450 gr patates
·
¼ demet maydanoz
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
1,5 yemek kaşığı (22 gr) toz şeker
·
3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
·
3 yemek kaşığı (30 gr) pirinç unu
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) hamur kabartma tozu
(Kızartmak için sıvı yağ)
YAPILIŞI:
·
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri kalın
dilimler halinde doğrayın ve yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın.
Tel süzgeçten geçirip, suyunu süzün. Bir kaba aktarın ve ezip püre haline
getirin.
·
¼ demet maydanozu ince kıyın.
·
Patates püresine 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz, 1,5
yemek kaşığı (22 gr) toz şeker, 3 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası, 3 yemek
kaşığı (30 gr) pirinç unu, 1 tatlı kaşığı (6 gr) hamur kabartma tozu ve
kıydığınız maydanozları ekleyip iyice karıştırın.
·
Karışımı 2 eşit kısma bölün ve avucunuzda top
haline getirin. Her bir parçayı 2 plastik poşet arasına yerleştirip,
merdaneyle, hamur açar gibi inceltin. Kenarlarını düzeltip düzgün bir
dikdörtgen şekli verin ve küçük kareler halinde kesip, 30 dakika buzdolabında
bekletin.
·
Kızgın sıvı yağda kızartıp servis yapın.
Afiyet
olsun.