MALZEMELER
·
1 çay bardağı (100 ml) su
·
1 çay bardağı (100 ml) süt
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (100 gr) yoğurt (oda sıcaklığında)
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
·
4 su bardağı (440 gr) elenmiş un
·
3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı
·
100 gr kaşar peyniri
·
1 tatlı kaşığı pekmez
·
1 çay bardağı (100 ml) su
· 150 gr susam
YAPILIŞI
·
Bir kaseye 1 çay bardağı (100 ml) su, 1 çay bardağı (100 ml) süt
ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) kuru maya koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi
için kabın üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
·
Karıştırma kabına 1 adet yumurta koyup çırpın ve 1 çay bardağı
(100 gr) yoğurt ekleyip karıştırın.
·
Hazırladığınız mayalı karışımı ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ilave
edin. 4 su bardağı (440 gr) elenmiş unu da kısım kısım ekleyip pürüzsüz bir
hamur yoğurun.
·
Yoğurduğunuz hamuru tekrar kaba aktarıp üzerini örtün ve 2 saat
bekletin.
·
Mayalanıp hacim kazanan hamuru biraz daha yoğurun ve 12 eşit parça
halinde kesin. Un serpilen tezgah üzerinde kestiğiniz parçaları yuvarlayıp
bezeler oluşturun.
·
Bezeleri merdane ile yuvarlak hamurlar şeklinde açın.
·
Üstlerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sürün ve birer dilim
kaşar peyniri yerleştirin.
·
Hamurun kenarlarını kaşar peynirinin üzerine katlayıp, dikdörtgen
şeklinde kapatın.
·
Bir kaba 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı (100 ml) su koyup
karıştırın. Diğer bir kaba da 150 gr kadar susam koyun.
·
Hazırladığınız poğaçaları pekmezli suya batırın, sonra da susama
bulayıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
·
Bir bıçakla poğaçaların üzerinde verevine kesikler oluşturun.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirip
servis yapın.
Afiyet olsun.