Karadeniz Mutfağından KAYGANA TARİFİ

 

MALZEMELER        

·        1 su bardağı (110 gr) elenmiş un

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        Tuz

·        4 adet yumurta

·        Maydanoz

·        Dereotu

·        Yeşil soğan

·        Sıvı yağ   

YAPILIŞI

  

·        Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları ince doğrayın.

·        Karıştırma kabında 4 adet yumurtayı çırpın ve 1 su bardağı (200 ml) süt ekleyip karıştırın.

·        Karışımın üzerine 1 su bardağı (110 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı kadar tuzu birlikte eleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpıcı ile karıştırın.

·        Son olarak da doğradığınız maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları ekleyin.

·        Önceden ısıttığınız tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar kısmını tavaya döküp yayın ve her iki tarafını da çevirerek pişirin.

·        Hamur karışımının tamamı için aynı işlemi uygulayın ve kayganalarınızı sıcak olarak servis edin. 

 Afiyet olsun.