MALZEMELER
·
1 su bardağı (110 gr) elenmiş un
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
Tuz
·
4 adet yumurta
·
Maydanoz
·
Dereotu
·
Yeşil soğan
· Sıvı yağ
YAPILIŞI
·
Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları ince doğrayın.
·
Karıştırma kabında 4 adet yumurtayı çırpın ve 1 su bardağı (200
ml) süt ekleyip karıştırın.
·
Karışımın üzerine 1 su bardağı (110 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı
kadar tuzu birlikte eleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar çırpıcı ile
karıştırın.
·
Son olarak da doğradığınız maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları
ekleyin.
·
Önceden ısıttığınız tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız
karışımdan 1 kepçe kadar kısmını tavaya döküp yayın ve her iki tarafını da çevirerek
pişirin.
· Hamur karışımının tamamı için aynı işlemi uygulayın ve kayganalarınızı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.