MALZEMELER:
·
2 su bardağı (220 gr) un
·
1 paket (10 gr) kabartma tozu
·
2 yemek kaşığı (25 gr) kakao
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
3 yemek kaşığı (50 gr) damla çikolata
·
2 yemek kaşığı (50 gr) kuru üzüm
YAPILIŞI:
VİDEO
·
Bir kaba 2 su bardağı (220 gr) unu, 1 paket (10 gr)
kabartma tozunu, 2 yemek kaşığı (25 gr) kakao ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte
eleyin.
·
Karıştırma kabına oda sıcaklığında beklemiş 2 adet yumurta
ve 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker koyun ve mikserin hızlı devrinde iyice
çırpın. 1 su bardağı (200 ml) süt ve 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
·
Hazırladığınız unlu karışımı, sıvı karışıma kısım kısım
ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar, bir spatula ile karıştırın.
·
Son olarak da, 3 yemek kaşığı (50 gr) damla çikolatayı ve 2
yemek kaşığı (50 gr) kuru üzümü kek hamuruna ekleyip karıştırın.
·
Karışımı muffen kalıplarına paylaştırın ve önceden 180
dereceye ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirip, soğumaya bırakın.