Mermer Kekli ve Muzlu Pasta Tarifi

 



MALZEMELER

Mermer kek için:

(24 cm çapında kelepçeli kek kalıbı için)

·        2,5 su bardağı (300 gr) un

·        1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        1 su bardağı (200 gr) toz şeker

·        1 büyük su bardağı (250 ml) süt

·        1 çay bardağı (120 ml) sıvı yağ

·        1,5 yemek kaşığı (20 gr) kakao

·        1 su bardağı (100 gr) kuru üzüm

·        Keki ıslatmak için: 1 çay bardağı (100 ml) süt

·        1 çay bardağı (50 gr) ceviz

 

Krema için:

·        1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı (70 gr) un

·        1 yemek kaşığı (10 gr) mısır nişastası

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        3 su bardağı (600 ml) süt

·        1 adet yumurta sarısı

·        3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

 

Üstü için:

·        5-6 adet küçük boy muz

·        170 gr sütlü çikolata

·        1 kutu (200 ml) süt kreması

·        2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı

·        Süslemek için: Ceviz / karamel sosu

 

YAPILIŞI

Mermer kekin hazırlanması:

·        Karıştırma kabına 2,5 su bardağı (300 gr) unu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin.

·        Başka bir kapta oda sıcaklığında beklemiş 4 adet büyük boy yumurtayı mikserle çırpın. 1 su bardağı (200 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyip, şeker eriyinceye kadar mikserin hızlı devrinde karıştırın. 1 büyük su bardağı (250 ml) süt ve 1 çay bardağı (120 ml) sıvı yağ ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Hazırladığınız unlu karışımı sıvı karışıma ekleyin ve önce spatula ile, sonra da kısa süre mikserin en düşük devrinde karıştırın.

·        1 su bardağı (100 gr) kuru üzüme 1 tatlı kaşığı un ekleyip harmanlayın ve kek karışımına ekleyip spatula ile karıştırın.

·        Hamur karışımını ikiye bölüp iki ayrı kaba aktarın. Kaplardaki karışımlardan birinin üzerine 1,5 yemek kaşığı (20 gr) kakaoyu eleyip, spatula ile karıştırın.

·        24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının içini margarinle yağlayıp, pişirme kağıdı yerleştirin.

·        Kakaolu karışımın 3 kepçe kadar kısmını, kalıbın tabanında 3 ayrı noktaya dökün. Aralardaki boşluklara da 3 kepçe kadar sade karışımdan dökün. Aynı şekilde, döktüğünüz kakaolu karışımın üzerine sade karışımdan ve sade karışımın üzerine de kakaolu karışımdan dökerek işleme devam edin.

·        Kalıptaki hamura bir çubuk batırıp gezdirerek mermer görünümünde desenler oluşturun.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirip, kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olun. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilecektir. Pişen keki soğumaya bırakın.

·        Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ters çevirin ve alttaki pişirme kağıdını çıkarın. Tekrar ters çevirip servis tabağına aktarın.

·        Kekin üstündeki kabarık sert katmanı bir bıçakla kesip temizleyin ve çıkan parçaları, 1 çay bardağı (50 gr) ceviz ile birlikte mutfak robotunda öğütün.

 

Kremanın hazırlanması:

·        Pişirme kabına 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı (70 gr) un, 1 yemek kaşığı (10 gr) mısır nişastası ve 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker koyun. 3 su bardağı (600 ml) süt ve 1 adet yumurta sarısı ilave edin ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce 3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı ve 1 paket (5 gr) toz vanilya ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında ılık hale gelmesini bekleyin.

 

Pastanın tamamlanması:

·        Kekin üzerini ve kenarlarını 1 çay bardağı (100 ml) kadar sütle ıslatın.

·        Kekin etrafına kek kalıbının çemberini tekrar yerleştirin. Çember ile kekin arasına pişirme kağıdı parçaları koyun ve ılık kremayı kekin üzerine döküp yayın. Üzerine öğüttüğünüz kek parçaları ve ceviz karışımını yayıp düzeltin ve kremanın sertleşmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

·        Pişirme kabına, üçte biri kadar su doldurup üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 170 gr sütlü çikolata, 1 kutu (200 ml) süt kreması, 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı koyun ve orta ısıda karıştırarak çikolataları eritin.

·        5-6 adet küçük boy muzu bütün olarak kekin üzerine yerleştirin ve erittiğiniz çikolatalı karışımı kekin üzerine yayın. Bir gece buzdolabında bekletin.

·        Pastanızın üzerini iri dövülmüş ceviz parçaları ile süsleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.