MALZEMELER:
·
2 su bardağı (150 gr) Hindistan cevizi
·
5 su bardağı (1 litre) süt
·
1 su bardağı (190 gr) toz şeker
·
1,5 su bardağı (165 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı
Dolgu için:
·
1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml)
süt
·
1 poşet (75 gr) toz kremşanti
·
2 limon kabuğu rendesi
·
1 su bardağı (100 gr) dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
·
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. 2
su bardağı (150 gr) Hindistan cevizini tepsiye serpiştirin ve her tarafı eşit
yükseklikte olacak şekilde yayın.
·
Tencereye 5 su bardağı (1 litre) süt, 1 su
bardağı (190 gr) toz şeker, 1,5 su bardağı (165 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz
vanilya koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar, çırpma teli ile iyice karıştırın.
·
Tencereyi ocağa koyun ve yüksek ateşte, koyulaşmaya
başlayıncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşınca, ocağı
kısık konuma getirin ve 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı ilave edin. Tereyağı
eriyene kadar karıştırmaya devam edip ocaktan alın.
·
Karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar
blender ile karıştırın ve tabanına Hindistan cevizi yaydığınız tepsiye döküp,
her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde, spatula ile yayın.
·
Tepsiyi buzdolabında koyup, 30 dakika kadar
soğutun. Bu arada kremşantiyi hazırlamaya başlayın.
·
Bir kaba 1 su bardağından 1 parmak eksik
(150 ml) süt ve 1 poşet (75 gr) toz kremşanti koyup, tamamen koyulaşıncaya
kadar mikserin en yüksek devrinde karıştırın.
·
Buzdolabında soğuttuğunuz tatlının üzerine
kremşantiyi yayıp düzeltin ve en az 2 saat daha buzdolabında bekletin.
·
Tatlınızı, önce tepsinin kısa kenarın
ortasından başlayarak, uzunlamasına 2 eşit parça halinde kesin. Sonra da uzun
kenarı 4 eşit parçaya bölüp, toplamda 8 dilim tatlı elde edin.
·
Dilimlerin üzerine, 2 limon kabuğu rendesini
ve 1 su bardağı (100 gr) kadar dövülmüş cevizi serpiştirin.
·
Kestiğiniz dilimleri rulo halinde sarıp
servis tabağına aktarın ve buzdolabında muhafaza edin.