Saray Sarması (Paşa Sarması) Tarifi

 

MALZEMELER:

·        2 su bardağı (150 gr) Hindistan cevizi

·        5 su bardağı (1 litre) süt

·        1 su bardağı (190 gr) toz şeker

·        1,5 su bardağı (165 gr) un

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı

Dolgu için:

·        1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) süt

·        1 poşet (75 gr) toz kremşanti

·        2 limon kabuğu rendesi

·        1 su bardağı (100 gr) dövülmüş ceviz


YAPILIŞI:

·        Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. 2 su bardağı (150 gr) Hindistan cevizini tepsiye serpiştirin ve her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde yayın.

·        Tencereye 5 su bardağı (1 litre) süt, 1 su bardağı (190 gr) toz şeker, 1,5 su bardağı (165 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyun ve malzemeler bütünleşinceye kadar,  çırpma teli ile iyice karıştırın.

·        Tencereyi ocağa koyun ve yüksek ateşte, koyulaşmaya başlayıncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşınca, ocağı kısık konuma getirin ve 4 yemek kaşığı (60 gr) tereyağı ilave edin. Tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edip ocaktan alın.

·        Karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender ile karıştırın ve tabanına Hindistan cevizi yaydığınız tepsiye döküp, her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde, spatula ile yayın.

·        Tepsiyi buzdolabında koyup, 30 dakika kadar soğutun. Bu arada kremşantiyi hazırlamaya başlayın.

·        Bir kaba 1 su bardağından 1 parmak eksik (150 ml) süt ve 1 poşet (75 gr) toz kremşanti koyup, tamamen koyulaşıncaya kadar mikserin en yüksek devrinde karıştırın.

·        Buzdolabında soğuttuğunuz tatlının üzerine kremşantiyi yayıp düzeltin ve en az 2 saat daha buzdolabında bekletin.

·        Tatlınızı, önce tepsinin kısa kenarın ortasından başlayarak, uzunlamasına 2 eşit parça halinde kesin. Sonra da uzun kenarı 4 eşit parçaya bölüp, toplamda 8 dilim tatlı elde edin.

·        Dilimlerin üzerine, 2 limon kabuğu rendesini ve 1 su bardağı (100 gr) kadar dövülmüş cevizi serpiştirin.

·        Kestiğiniz dilimleri rulo halinde sarıp servis tabağına aktarın ve buzdolabında muhafaza edin.

                Afiyet olsun.