PEYNİRLİ MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

 

MALZEMELER 

           Hamur malzemeleri: 

·        1 adet yumurta

·        1 su bardağı (200 ml) süt

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) toz şeker

·        Yarım su bardağı (90 ml) sıvı yağ

·        1,5 paket (15 gr) kabartma tozu

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz

·        4 su bardağı (445 gr) elenmiş un   

Dolgu malzemeleri: 

·        150 gr beyaz peynir

·        Yarım demet maydanoz 

Üstü için: 

·        1 yumurtanın sarısı

·        Çörek otu


YAPILIŞI

  

·        Karıştırma kabına, 1 adet yumurta koyup çırpın. 1 su bardağı (200 ml) süt, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) toz şeker, Yarım su bardağı (90 ml) sıvı yağ, 1,5 paket (15 gr) kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ilave edip karıştırın. Elediğiniz 4 su bardağı (445 gr)  unu kontrollü olarak ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.

·        Hamuru tekrar kaba aktarıp üzerini örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

·        150 gr beyaz peyniri ezip, saplarından ayrılıp doğranmış yarım demet maydanoz ile karıştırın.

·        Dinlendirilen hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle esneterek yuvarlak hamurlar açın.

·        Ortalarına hazırladığınız peynirli iç harcından 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirin ve D şeklinde kapatın. Kenarlarını bastırıp yapıştırın ve bir rulet ile düzgünce kesin.

·        İçine pişirme kağıdı yerleştirilen fırın tepsisine yerleştireceğiniz poğaçalarınızın üstlerine yumurta sarısı sürün. Bir çatal ile üstlerinde paralel çizikler oluşturup, çörek otu serpin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

      Afiyet olsun.