MALZEMELER
Hamur malzemeleri:
·
1 adet yumurta
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) toz şeker
·
Yarım su bardağı (90 ml) sıvı yağ
·
1,5 paket (15 gr) kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz
· 4 su bardağı (445 gr) elenmiş un
Dolgu malzemeleri:
·
150 gr beyaz peynir
· Yarım demet maydanoz
Üstü için:
·
1 yumurtanın sarısı
· Çörek otu
YAPILIŞI
·
Karıştırma kabına, 1 adet yumurta koyup çırpın. 1 su bardağı (200
ml) süt, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) toz şeker, Yarım su bardağı (90 ml) sıvı yağ,
1,5 paket (15 gr) kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuz ilave edip karıştırın.
Elediğiniz 4 su bardağı (445 gr) unu
kontrollü olarak ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
·
Hamuru tekrar kaba aktarıp üzerini örtün ve 30 dakika dinlenmeye
bırakın.
·
150 gr beyaz peyniri ezip, saplarından ayrılıp doğranmış yarım
demet maydanoz ile karıştırın.
·
Dinlendirilen hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
elinizle esneterek yuvarlak hamurlar açın.
·
Ortalarına hazırladığınız peynirli iç harcından 1 tatlı kaşığı
kadar yerleştirin ve D şeklinde kapatın. Kenarlarını bastırıp yapıştırın ve bir
rulet ile düzgünce kesin.
·
İçine pişirme kağıdı yerleştirilen fırın tepsisine
yerleştireceğiniz poğaçalarınızın üstlerine yumurta sarısı sürün. Bir çatal ile
üstlerinde paralel çizikler oluşturup, çörek otu serpin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.