MALZEMELER:
Sütlü tatlı için:
·
5 su bardağı (1 litre) süt
·
1,5 çay bardağı (120 gr) toz şeker
·
2 paket (10 gr) toz vanilya
·
3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı
·
2 su bardağı (220 gr) un
Karamel
için:
·
1
su bardağı (200 ml) süt
·
2
tatlı kaşığı (14 gr) mısır nişastası
·
1
su bardağı (180 gr) toz şeker
·
1
yemek kaşığı (20 gr) tereyağı
YAPILIŞI:
·
Bir
kaba 5 su bardağı (1 litre) süt, 1,5 çay
bardağı (120 gr) toz şeker ve 2 paket (10 gr) toz vanilya koyup, şeker
eriyinceye kadar çırpıcıyla karıştırın.
·
Pişirme
kabına 3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı koyun ve kısık ateşte
eritin. 2 su bardağı (220 gr) un ekleyip sürekli
karıştırarak unu kavurun. Kavurduğunuz un kokusunu salıp, rengi kahverengine
dönüşmeden önce, hazırladığınız sütlü karışımı ilave edin ve koyulaşana kadar
sürekli karıştırarak pişirin.
·
Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve pürüzsüz
hale gelmesi için, bir süre blender ile karıştırın.
·
Tatlının üzerini süslemek için, muhallebinin
3-4 yemek kaşığı kadar bölümünü ayırıp, krema sıkma aparatına doldurun ve
muhallebinizi servis yapacağınız kaselere paylaştırın.
·
Karameli hazırlamak için, önce bir kaba 1
su bardağı (200 ml) süt ve 2 tatlı kaşığı (14 gr) mısır nişastası koyup karıştırın.
·
Pişirme
kabına 1 su bardağı (180 gr) toz şeker koyun ve kısık ateşte şekerin erimesini
bekleyin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca, 1 yemek kaşığı (20 gr)
tereyağı ve hazırladığınız süt/nişasta karışımını ekleyin. Sürekli karıştırarak
malzemelerin bütünleşip, karamel kıvamı almasını sağlayın.
·
Karamel sosunu sütlü tatlıların üzerine
paylaştırıp yayın.
·
Muhallebinin, krema sıkma aparatına
doldurduğunuz kısmını karamelin üzerine zikzaklar şeklinde sıkın ve aralarında
bir kürdan gezdirerek desenler oluşturun.
·
2-3 saat buzdolabında soğutup servis
yapın.