KARAMELLİ SÜTLÜ TATLI

 

MALZEMELER:

Sütlü tatlı için:

·        5 su bardağı (1 litre) süt

·        1,5 çay bardağı (120 gr) toz şeker

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı

·        2 su bardağı (220 gr) un

Karamel için:

·         1 su bardağı (200 ml) süt

·         2 tatlı kaşığı (14 gr) mısır nişastası

·         1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·         1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı

YAPILIŞI:

·        Bir kaba 5 su bardağı (1 litre) süt, 1,5 çay bardağı (120 gr) toz şeker ve 2 paket (10 gr) toz vanilya koyup, şeker eriyinceye kadar çırpıcıyla karıştırın.

·        Pişirme kabına 3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı koyun ve kısık ateşte eritin. 2 su bardağı (220 gr) un ekleyip sürekli karıştırarak unu kavurun. Kavurduğunuz un kokusunu salıp, rengi kahverengine dönüşmeden önce, hazırladığınız sütlü karışımı ilave edin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

·        Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve pürüzsüz hale gelmesi için, bir süre blender ile karıştırın.

·        Tatlının üzerini süslemek için, muhallebinin 3-4 yemek kaşığı kadar bölümünü ayırıp, krema sıkma aparatına doldurun ve muhallebinizi servis yapacağınız kaselere paylaştırın.

·        Karameli hazırlamak için, önce bir kaba 1 su bardağı (200 ml) süt ve 2 tatlı kaşığı (14 gr) mısır nişastası koyup karıştırın.

·         Pişirme kabına 1 su bardağı (180 gr) toz şeker koyun ve kısık ateşte şekerin erimesini bekleyin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca, 1 yemek kaşığı (20 gr) tereyağı ve hazırladığınız süt/nişasta karışımını ekleyin. Sürekli karıştırarak malzemelerin bütünleşip, karamel kıvamı almasını sağlayın.

·        Karamel sosunu sütlü tatlıların üzerine paylaştırıp yayın.

·        Muhallebinin, krema sıkma aparatına doldurduğunuz kısmını karamelin üzerine zikzaklar şeklinde sıkın ve aralarında bir kürdan gezdirerek desenler oluşturun.

·        2-3 saat buzdolabında soğutup servis yapın.    

                Afiyet olsun.