MALZEMELER:
·
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
·
2,5 çay bardağı (125 gr) un
·
2 su bardağı (100 gr) Hindistan cevizi
·
1 su bardağı (100 gr) yulaf ezmesi
·
6-7 adet kuru kayısı (minik küpler halinde doğrayın)
·
125 gr tereyağı
·
1 dolu yemek kaşığı bal
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu
·
4 yemek kaşığı sıcak su
YAPIŞI:
·
Karıştırma kabına, 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker, 2,5 çay
bardağı (125 gr) elenmiş un, 2 su bardağı (100 gr) Hindistan cevizi ve 1 su bardağı (100
gr) yulaf ezmesi koyup karıştırın.
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozunu, 4 yemek kaşığı sıcak su
ile eritin.
·
Pişirme kabına 125 gr tereyağı koyup eritin. 1 dolu yemek
kaşığı bal ve erittiğiniz hamur kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
·
Sıvı karışımı, hazırladığınız yulaf ezmeli karışıma ekleyip, malzemeler
bütünleşinceye kadar iyice karıştırın. Son olarak da minik
küpler halinde doğranmış 6-7 adet kuru kayısıyı ekleyip karıştırın.
·
Hamurunuzdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda
yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Parmaklarınızla
üstlerine hafifçe bastırıp, yassı, disk görünümünde
bir şekil verin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika kadar pişirin.