Yulaflı Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER:

·        1 çay bardağı (100 gr) toz şeker

·        2,5 çay bardağı (125 gr) un

·        2 su bardağı (100 gr) Hindistan cevizi

·        1 su bardağı (100 gr) yulaf ezmesi

·        6-7 adet kuru kayısı (minik küpler halinde doğrayın)

·        125 gr tereyağı

·        1 dolu yemek kaşığı bal

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozu

·        4 yemek kaşığı sıcak su


YAPIŞI:

·        Karıştırma kabına, 1 çay bardağı (100 gr) toz şeker, 2,5 çay bardağı (125 gr) elenmiş un, 2 su bardağı (100 gr) Hindistan cevizi ve 1 su bardağı (100 gr) yulaf ezmesi koyup karıştırın.

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kabartma tozunu, 4 yemek kaşığı sıcak su ile eritin.

·        Pişirme kabına 125 gr tereyağı koyup eritin. 1 dolu yemek kaşığı bal ve erittiğiniz hamur kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

·        Sıvı karışımı, hazırladığınız yulaf ezmeli karışıma ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar iyice karıştırın. Son olarak da minik küpler halinde doğranmış 6-7 adet kuru kayısıyı ekleyip karıştırın.

·        Hamurunuzdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Parmaklarınızla üstlerine hafifçe bastırıp,  yassı, disk görünümünde bir şekil verin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

                Afiyet olsun.