MALZEMELER:
Hamur malzemeleri
·
2,5 su bardağı (295 gr) un
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) tuz
·
1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
·
1 çay kaşığı (2 gr) karabiber
·
4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
1 su bardağı (190 ml) süt
·
1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
Üstü
için (tercihe bağlı malzemeler)
·
Minik parçalar halinde doğranmış:
Sucuk (65
gr)
Dil
peyniri (100 gr)
4 dilim
salam (30 gr)
5 adet
domates kurusu
·
1 yemek kaşığı (15 gr) kapari
·
Rendelenmiş kaşar peyniri (75 gr)
·
1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI:
·
Derin bir karıştırma kabına, 2,5 su bardağı (295
gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) tuzu, 1 paket (10 gr) hamur kabartma tozunu ve
1 çay kaşığı (2 gr) karabiberi birlikte eleyin.
·
Başka bir kapta, oda sıcaklığında beklemiş 4
adet büyük boy yumurtayı çırpın. 1 su bardağı (190 ml) süt ve 1 çay bardağı
(100 ml) sıvı yağ ilave edip karıştırın.
·
Hazırladığınız unlu karışımı, sıvı karışıma kısım
kısım ilave edin ve malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırın.
·
İçine pişirme kağıdı yerleştirilen 25 cm x 35 cm
ebatlarındaki fırın tepsisine hamur karışımını döküp yayın.
·
Hamurun üzerine, tercihinize bağlı olarak, minik
doğranmış şarküteri malzemelerini serpiştirin. Ben sucuk (65 gr), dil peyniri
(100 gr), 4 dilim salam (30 gr), 5 adet domates kurusu kullandım. Pizzanızı 1
yemek kaşığı (15 gr) kapari ve 1 tatlı kaşığı kekik ilavesiyle tatlandırıp, son
olarak da üzerine rendelenmiş kaşar peyniri (75 gr) serpiştirin.
·
Önceden 180 derece © ısıtılan fırında 35-40
dakika kadar pişirin ve dilimler halinde kesip servis yapın.