MALZEMELER
Hamur
Malzemeleri:
·
1 su bardağı (200 ml) ılık su
·
1 su bardağı
(200 ml) ılık süt
·
1 yumurta akı
·
1 yemek kaşığı (16 gr) toz şeker
·
1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kuru maya
·
3,5 su bardağı (395 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (6 gr) tuz
Dolgu
Malzemeleri:
·
150 gr beyaz peynir (ezilmiş)
·
70 gr siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
·
50 gr yeşil zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
·
Yarım demet maydanoz
Üstü
için:
·
1 adet yumurta sarısı
·
1 tatlı kaşığı yoğurt
·
Çörek otu ve susam
·
Maydanoz
YAPILIŞI
·
Karıştırma kabına 1 su bardağı (200 ml) ılık su, 1 su bardağı (200 ml) ılık süt, 1 yumurta akı, 1 yemek
kaşığı (16 gr) toz şeker ve 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kuru maya koyun ve
karıştırıp, 10 dakika bekletin.
·
Başka bir kaba 3,5 su bardağı (395 gr) unu ve 1
tatlı kaşığı (6 gr) tuzu birlikte eleyin.
·
Elediğiniz unlu karışımı sıvı karışımın üzerine kısım
kısım ilave edin ve çırpıcı ile iyice karıştırın. Kabın üstünü örtüp, 30 dakika
mayalanmaya bırakın.
·
24 cm çapında kelepçeli kek kalıbını margarinle yağlayıp,
içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba
aktarın ve bir kaşık yardımıyla kalıbın tabanına yayın. Yayma işlemini
sırasında hamurun kaşığa yapışmaması için, kaşığı ara sıra sıvı yağa batırın.
·
Hamurun üzerine ezilmiş 150 gr beyaz peynir,
çekirdeği çıkarılmış 70 gr siyah zeytin, 50 gr yeşil zeytin ve yarım demet
maydanoz serpiştirin. Kalan hamuru da dolgu malzemelerinin üzerine yayıp, aynı
şekilde kaşıkla düzeltin. Kalıbın üstünü örtüp, 30 dakika daha bekletin.
·
Bir kasede 1 adet yumurta sarısı ile 1 tatlı
kaşığı (5 gr) yoğurdu karıştırın ve fırça ile hamurunuzun üzerine sürün.
·
Son olarak üzerine biraz maydanoz, çörek otu ve
susam serpiştirin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40-45
dakika kadar pişirin ve servis yapın.