Peynirli & Zeytinli Kek Tarifi

 

MALZEMELER

Hamur Malzemeleri:

·        1 su bardağı  (200 ml) ılık su

·        1 su bardağı  (200 ml) ılık süt

·        1 yumurta akı

·        1 yemek kaşığı (16 gr) toz şeker

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kuru maya

·        3,5 su bardağı (395 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (6 gr) tuz

Dolgu Malzemeleri:

·        150 gr beyaz peynir (ezilmiş)

·        70 gr siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)

·        50 gr yeşil zeytin (çekirdeği çıkarılmış)

·        Yarım demet maydanoz

Üstü için:

·        1 adet yumurta sarısı

·        1 tatlı kaşığı yoğurt

·        Çörek otu ve susam

·        Maydanoz

YAPILIŞI

·        Karıştırma kabına 1 su bardağı (200 ml) ılık su, 1 su bardağı (200 ml) ılık süt, 1 yumurta akı, 1 yemek kaşığı (16 gr) toz şeker ve 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) kuru maya koyun ve karıştırıp, 10 dakika bekletin.

·        Başka bir kaba 3,5 su bardağı (395 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (6 gr) tuzu birlikte eleyin.

·        Elediğiniz unlu karışımı sıvı karışımın üzerine kısım kısım ilave edin ve çırpıcı ile iyice karıştırın. Kabın üstünü örtüp, 30 dakika mayalanmaya bırakın.

·        24 cm çapında kelepçeli kek kalıbını margarinle yağlayıp, içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba aktarın ve bir kaşık yardımıyla kalıbın tabanına yayın. Yayma işlemini sırasında hamurun kaşığa yapışmaması için, kaşığı ara sıra sıvı yağa batırın.

·        Hamurun üzerine ezilmiş 150 gr beyaz peynir, çekirdeği çıkarılmış 70 gr siyah zeytin, 50 gr yeşil zeytin ve yarım demet maydanoz serpiştirin. Kalan hamuru da dolgu malzemelerinin üzerine yayıp, aynı şekilde kaşıkla düzeltin. Kalıbın üstünü örtüp, 30 dakika daha bekletin.

·        Bir kasede 1 adet yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı (5 gr) yoğurdu karıştırın ve fırça ile hamurunuzun üzerine sürün.

·        Son olarak üzerine biraz maydanoz, çörek otu ve susam serpiştirin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40-45 dakika kadar pişirin ve servis yapın.

                    Afiyet olsun.