MALZEMELER
Pasta
kreması için:
·
60
gr beyaz çikolata
·
¼ çay
bardağı (25 ml) süt kreması (ya da süt)
·
2 kutu (400 gr) labne peyniri
·
1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
·
50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 paket (75 gr) toz kremşanti
·
½ çay bardağı (50 ml) süt kreması
·
Dolgu için: 5-6 adet küçük boy muz
Pasta
keki için:
(24 cm çapında kelepçeli kek kalıbı
için)
·
6
adet büyük boy yumurtanın sarıları
·
4
yemek kaşığı (55 gr) toz şeker
·
1
çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1
çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) zeytinyağı
·
1
çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt
·
1
su bardağı (125 gr) kek unu
·
1
tatlı kaşığı (4 gr) hamur kabartma tozu
·
1,5
paket (8 gr) toz vanilya
·
6
adet büyük boy yumurtanın akları
·
1
tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
·
1
çay bardağı (85 gr) toz şeker
Üstü için:
·
60 gr beyaz çikolata
·
Hindistan cevizi
·
5-6 adet çilek
YAPILIŞI
Pasta kremasının hazırlanması:
·
60 gr beyaz çikolataya, ¼ çay bardağı (25 ml)
süt kreması ilave edip Bein Marie usulü eritin. Oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
·
Başka bir kaba, oda
sıcaklığında yumuşamış 50 gr tereyağı ve 1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
koyup mikser ile karıştırın.
·
Karıştırma kabına 2 kutu (400 gr) labne peyniri
ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup mikserin düşük hızında karıştırın.
·
Erittiğiniz çikolatayı ve tereyağı/pudra şekeri
karışımını da ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.
·
Başka bir kapta 1 paket (75 gr) toz kremşanti ile
½ çay bardağı (50 ml) süt kremasını, koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle
çırpın ve önceki karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile karıştırın.
·
Kremayı buzdolabında soğumaya bırakın.
Pasta
kekinin hazırlanması:
·
6
adet büyük boy yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.
·
Karıştırma
kabına 6 yumurta
sarısını, 4 yemek kaşığı (55 gr) toz şekeri ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu koyup
mikserle karıştırın. Şekerler eriyince, 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85
ml) zeytinyağı ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt ekleyip
malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Sıvı
karışımın üzerine, 1 su bardağı (125 gr) kek ununu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) hamur
kabartma tozunu, 1,5 paket (8 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin ve spatula ile iyice
karıştırın.
·
Başka
bir kapta 6 yumurtanın
aklarını, köpürünceye kadar mikserin hızlı devrinde çırpın. 1 tatlı kaşığı (5
ml) limon suyu ekleyip çırpmaya devam edin. 1 çay bardağı (85 gr) toz şekeri
kısım kısım ekleyip, karışım mikserin ucundan damlamayan yoğun bir kıvam
alıncaya kadar, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.
·
Yumurta
akı karışımını, daha önce hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip spatula
ile iyice karıştırın.
·
Tamamlanan
hamur karışımını, içine pişirme kağıdı koyulan 24 cm çapında kelepçeli kalıba
aktarıp yayın. Yerleşmesi ve hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı birkaç
kez tezgaha hafifçe vurun.
·
Önceden
160 dereceye ısıtılan fırında 30- 35 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Pastanın tamamlanması:
·
Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını
çıkarın.
·
Yatay olarak ikiye kesin ve ilk parçayı servis
tabağına yerleştirin. Krema bulaşmaması için kenarlarına pişirme kağıdı yerleştirin..
·
Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine
yayıp, üzerine muz dilimleri yerleştirin.
·
İkinci kek parçasını, ilk parçanın üzerine
yerleştirin. Kekin üzerine yine muz dilimleri dizin ve kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün. Krema sıvama aparatı ya
da bir bıçak kullanarak düzgün bir şekilde sıvayıp, kenarlarına ve üzerine
Hindistan cevizi yapıştırın.
·
Bir gece buzdolabında bekletin.
·
Tercihinize bağlı olarak üzerini beyaz çikolata
rendesi ya da meyvelerle süsleyip servis yapın.