Muzlu ve Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi

 

MALZEMELER

Pasta kreması için:

·        60 gr beyaz çikolata

·        ¼ çay bardağı (25 ml) süt kreması (ya da süt)

·        2 kutu (400 gr) labne peyniri

·        1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri

·        50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        1 paket (75 gr) toz kremşanti

·        ½ çay bardağı (50 ml) süt kreması

·        Dolgu için: 5-6 adet küçük boy muz

Pasta keki için:

(24 cm çapında kelepçeli kek kalıbı için)

·        6 adet büyük boy yumurtanın sarıları

·        4 yemek kaşığı (55 gr) toz şeker

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) zeytinyağı

·        1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt

·        1 su bardağı (125 gr) kek unu

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) hamur kabartma tozu

·        1,5 paket (8 gr) toz vanilya

·        6 adet büyük boy yumurtanın akları

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

·        1 çay bardağı (85 gr) toz şeker

 Üstü için:

·        60 gr beyaz çikolata

·        Hindistan cevizi

·        5-6 adet çilek

 

YAPILIŞI

Pasta kremasının hazırlanması:

·        60 gr beyaz çikolataya, ¼ çay bardağı (25 ml) süt kreması ilave edip Bein Marie usulü eritin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Başka bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 50 gr tereyağı ve 1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri koyup mikser ile karıştırın.

·        Karıştırma kabına 2 kutu (400 gr) labne peyniri ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup mikserin düşük hızında karıştırın.

·        Erittiğiniz çikolatayı ve tereyağı/pudra şekeri karışımını da ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.

·        Başka bir kapta 1 paket (75 gr) toz kremşanti ile ½ çay bardağı (50 ml) süt kremasını, koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın ve önceki karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile karıştırın.

·        Kremayı buzdolabında soğumaya bırakın.

Pasta kekinin hazırlanması:

·        6 adet büyük boy yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.

·        Karıştırma kabına 6 yumurta sarısını, 4 yemek kaşığı (55 gr) toz şekeri ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu koyup mikserle karıştırın. Şekerler eriyince, 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) zeytinyağı ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt ekleyip malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Sıvı karışımın üzerine, 1 su bardağı (125 gr) kek ununu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) hamur kabartma tozunu, 1,5 paket (8 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin ve spatula ile iyice karıştırın.

·        Başka bir kapta 6 yumurtanın aklarını, köpürünceye kadar mikserin hızlı devrinde çırpın. 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu ekleyip çırpmaya devam edin. 1 çay bardağı (85 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyip, karışım mikserin ucundan damlamayan yoğun bir kıvam alıncaya kadar, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.

·        Yumurta akı karışımını, daha önce hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile iyice karıştırın.

·        Tamamlanan hamur karışımını, içine pişirme kağıdı koyulan 24 cm çapında kelepçeli kalıba aktarıp yayın. Yerleşmesi ve hava kabarcıklarının çıkması için kalıbı birkaç kez tezgaha hafifçe vurun.

·        Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 30- 35 dakika pişirip soğumaya bırakın.


Pastanın tamamlanması:

·        Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını çıkarın.

·        Yatay olarak ikiye kesin ve ilk parçayı servis tabağına yerleştirin. Krema bulaşmaması için kenarlarına pişirme kağıdı yerleştirin..

·        Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine yayıp, üzerine muz dilimleri yerleştirin.

·        İkinci kek parçasını, ilk parçanın üzerine yerleştirin. Kekin üzerine yine muz dilimleri dizin ve kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün. Krema sıvama aparatı ya da bir bıçak kullanarak düzgün bir şekilde sıvayıp, kenarlarına ve üzerine Hindistan cevizi yapıştırın.

·        Bir gece buzdolabında bekletin.

·        Tercihinize bağlı olarak üzerini beyaz çikolata rendesi ya da meyvelerle süsleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.