Mantarlı ve Kaşar Peynirli Külah Börek Tarifi

 

MALZEMELER:

(16 adet börek için)

·        800 gr milföy hamuru

·        300 gr mantar

·        2 adet küçük boy kuru soğan

·        3 adet patates (haşlanmış)

·        100 gr kaşar peyniri

·        1 demet dereotu

·        2 adet yumurta

·        Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

·        Sıvı yağ

·        Üzeri için: 1 yumurta sarısı ve susam


HAZIRLANMASI:

·        3 adet haşlanmış patatesi rendeleyin. 2 adet küçük boy kuru soğanı ince doğrayın. 300 gr mantarı dilimleyin. 100 gr kaşar peynirini rendeleyin. 1 demet dereotunu ince kıyın.

·        Kuru soğanları yumuşayıncaya kadar sıvı yağda kavurun.

·        Dilimlediğiniz mantarları da kavurun. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

·        Karıştırma kabına kavurduğunuz soğanları ve mantarları koyup harmanlayın. Rendelediğiniz patatesleri, ince kıyılmış dereotunu ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Çırpılmış 1 adet yumurtayı ekleyip, alttan üste iyice harmanlayın.

·        Milföy hamurlarını kare şeklinde kesip, merdane ile biraz inceltin.

·        Bir yumurtayı çırpın ve her bir hamurun üçgen şeklinde yarısına, bir fırça yardımıyla yumurta sürün.

·        Hamurların ortasına, hazırladığınız malzemeden 1 yemek kaşığı kadar yerleştirin ve hamurun yumurta sürülmeyen yarısını malzemenin üzerine kapatın. Yumurta sürülen parçayı da üzerine kapatıp kenarlarını yapıştırın ve külah görünümü verin.

·        Börekleri, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve biraz susam serpin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında üstleri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirip servis yapın.

Afiyet olsun.