MALZEMELER:
(16 adet börek için)
·
800 gr milföy hamuru
·
300 gr mantar
·
2 adet küçük boy kuru
soğan
·
3 adet patates
(haşlanmış)
·
100 gr kaşar peyniri
·
1 demet dereotu
·
2 adet yumurta
·
Tuz, karabiber, kırmızı
pul biber
·
Sıvı yağ
·
Üzeri için: 1 yumurta
sarısı ve susam
HAZIRLANMASI:
·
3 adet haşlanmış
patatesi rendeleyin. 2 adet küçük boy kuru soğanı ince doğrayın. 300 gr mantarı
dilimleyin. 100 gr kaşar peynirini rendeleyin. 1 demet dereotunu ince kıyın.
·
Kuru soğanları yumuşayıncaya kadar sıvı yağda kavurun.
·
Dilimlediğiniz mantarları da kavurun. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.
·
Karıştırma kabına kavurduğunuz soğanları ve mantarları
koyup harmanlayın. Rendelediğiniz patatesleri, ince kıyılmış dereotunu ve
rendelenmiş kaşar peynirini koyup
karıştırın. Çırpılmış 1 adet yumurtayı ekleyip, alttan üste iyice harmanlayın.
·
Milföy hamurlarını kare şeklinde kesip, merdane
ile biraz inceltin.
·
Bir yumurtayı çırpın ve her bir hamurun üçgen
şeklinde yarısına, bir fırça yardımıyla yumurta sürün.
·
Hamurların ortasına, hazırladığınız malzemeden 1
yemek kaşığı kadar yerleştirin ve hamurun yumurta sürülmeyen yarısını
malzemenin üzerine kapatın. Yumurta sürülen parçayı da üzerine kapatıp
kenarlarını yapıştırın ve külah görünümü verin.
·
Börekleri, pişirme kağıdı serilen fırın
tepsisine yerleştirin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve biraz susam serpin.
·
Önceden 180 dereceye
ısıtılan fırında üstleri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.