Peynir Dolgulu Çatlak Poğaça Tarifi

 

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

·        1 su bardağı (200 ml) Ilık Süt

·        1,5 tatlı kaşığı (8 gr) Toz Şeker

·        1 paket (10 gr) Kuru Maya

·        3 su bardağı (320 gr) Un

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) Tuz

·        Yarım çay bardağı (50 gr) Eritilmiş Tereyağı

Dolgu malzemeleri:

·        3 yemek kaşığı (50 gr) Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

·        1 demet Dereotu

·        1 çay bardağı (60 gr) Lor Peyniri

Üstü için:

·        1 adet yumurta sarısı

·        Susam


YAPILIŞI:

·        Bir kaba 1 su bardağı (200 ml) ılık süt, 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz şeker, 1 paket (10 gr) kuru maya koyup, yaklaşık 10 dakika bekletin.

·        Karıştırma kabına 3 su bardağı (320 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.

·        Unun ortasını havuz şeklinde açıp hazırladığınız mayalı karışımı ve yarım çay bardağı (50 gr) eritilmiş tereyağını havuza aktarıp karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir form alıncaya kadar hamuru yoğurun.

·        Formunu alan hamuru tekrar karıştırma kabına aktarıp üzerini örtün ve mayalanması için 1 saat bekletin. Hamurun mayalanmasını beklerken dolgu malzemesini hazırlamaya başlayın.

·        Bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı, 60 gr lor peyniri ve ince kıyılmış 1 demet dereotu koyup karıştırın. Karışımı krema sıkma torbasına doldurun.

·        Mayalanan hamuru tezgahın üzerinde biraz daha yoğurup, 10 eşit parçaya bölün. Avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin ve içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerini örtüp 20 dakika bekletin.

·        Bir bıçakla poğaçaların üstlerinde yaklaşık 1 cm derinliğinde düz kesikler oluşturun. Kesikleri parmaklarınızla iki yana aralayın.

·        Üstlerine 1 yumurtanın sarısını sürün ve kesiklerin içine hazırladığınız dolgu malzemesinden sıkın.

·        Susam serpin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirip servis yapın.

                Afiyet olsun.