MALZEMELER
Hamur
malzemeleri:
·
1 su bardağı (200 ml) Ilık Süt
·
1,5 tatlı kaşığı (8 gr) Toz Şeker
·
1 paket (10 gr) Kuru Maya
·
3 su bardağı (320 gr) Un
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) Tuz
·
Yarım çay bardağı (50 gr) Eritilmiş Tereyağı
Dolgu
malzemeleri:
·
3 yemek kaşığı (50 gr) Tereyağı (oda
sıcaklığında yumuşamış)
·
1 demet Dereotu
·
1 çay bardağı (60 gr) Lor Peyniri
Üstü
için:
·
1 adet yumurta sarısı
·
Susam
YAPILIŞI:
·
Bir kaba 1 su
bardağı (200 ml) ılık süt, 1,5 tatlı kaşığı (8 gr) toz şeker, 1 paket (10 gr) kuru
maya koyup, yaklaşık 10 dakika bekletin.
·
Karıştırma
kabına 3
su bardağı (320 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) tuzu birlikte eleyin.
·
Unun
ortasını havuz şeklinde açıp hazırladığınız mayalı karışımı ve yarım çay
bardağı (50 gr) eritilmiş tereyağını havuza aktarıp karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir
form alıncaya kadar hamuru yoğurun.
·
Formunu alan hamuru tekrar karıştırma kabına
aktarıp üzerini örtün ve mayalanması için 1 saat bekletin. Hamurun
mayalanmasını beklerken dolgu malzemesini hazırlamaya başlayın.
·
Bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 3 yemek
kaşığı (50 gr) tereyağı, 60 gr lor peyniri ve ince kıyılmış 1 demet dereotu
koyup karıştırın. Karışımı krema sıkma torbasına doldurun.
· Mayalanan hamuru tezgahın üzerinde biraz daha yoğurup, 10 eşit parçaya bölün. Avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin ve içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerini örtüp 20 dakika bekletin.
·
Bir
bıçakla poğaçaların üstlerinde yaklaşık 1 cm derinliğinde düz kesikler
oluşturun. Kesikleri parmaklarınızla iki yana aralayın.
·
Üstlerine
1 yumurtanın sarısını sürün ve kesiklerin içine hazırladığınız dolgu
malzemesinden sıkın.
·
Susam
serpin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 - 35 dakika kadar pişirip
servis yapın.