MALZEMELER:
·
1 su bardağı (185 gr) toz şeker
·
1 su bardağı (200 ml) su
·
2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı
·
1 su bardağı (165 gr) irmik
·
1 su bardağı (200 ml) süt
·
½ su bardağı (50 gr) ceviz (iri dövülmüş)
Muhallebi için:
·
3 su bardağı (600 ml) süt
·
2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker
·
2,5 yemek kaşığı (38 gr) mısır nişastası
·
1 yemek kaşığı (14 gr) un
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
·
1 su bardağı (110 gr) yoğurt
Üstü için:
·
Hindistan cevizi
· Toz Antep fıstığı (tercihe bağlı)
YAPILIŞI:
·
Pişirme kabına 1 su bardağı (185 gr) toz şeker
ve 1 su bardağı (200 ml) su koyup kaynatın.
·
Bir tavada 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağını
eritin ve 1 su bardağı (165 gr) irmik ekleyip kısık ateşte kavurun.
·
Kavurduğunuz irmiğe, kaynattığınız şekerli suyu
ve 1 su bardağı (200 ml) süt ilave edip, suyunu çekinceye kadar sürekli
karıştırarak pişirin.
·
İrmiği borcama aktarıp, tabanına düzgün şekilde
yayın (ben 22x32 cm ölçülerinde bir borcam kullandım).
·
İrmiğin üzerine ½ su bardağı (50 gr) iri
dövülmüş ceviz serpiştirin ve bir spatula ile hafifçe bastırarak, cevizlerin
irmik tabakasının içine yerleşmesini sağlayın.
·
Bir tencereye 3 su bardağı (600 ml) süt, 2 yemek
kaşığı (30 gr) toz şeker, 2,5 yemek kaşığı (38 gr) mısır nişastası, 1 yemek
kaşığı (14 gr) un ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup, sürekli karıştırarak
orta ateşte pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca, ocağı kapatın ve 1 su
bardağı (110 gr) suyu süzülmüş yoğurt ilave edip iyice karıştırın. Muhallebiyi borcamdaki
irmik katmanının üzerine yayıp düzeltin ve önce oda sıcaklığında, sonra da 3-4
saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
·
Buzdolabından çıkardığınız tatlınızın üzerini
kaplayacak şekilde Hindistan cevizi serpiştirin ve dilimler halinde kesip servis
yapın. Tercihinize bağlı olarak dilimlerin üstlerine toz Antep fıstığı
serpebilirsiniz.