LİMONLU SÜTLAÇ VE FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

 

    MALZEMELER 

·        2 yemek kaşığı (45 gr) pirinç

·        2 su bardağı (400 ml) su

·        3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası

·        Nişastayı inceltmek için yarım çay bardağı (50 ml) su

·        1 yumurta sarısı

·        5 su bardağı (1 litre) süt

·        1 su bardağı (200 ml) süt kreması

·        1 su bardağı (180 gr) toz şeker

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

·        2 adet limon kabuğu rendesi


YAPILIŞI 

·        Küçük boy bir tencereye 2 yemek kaşığı (45 gr) yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve 2 su bardağı (400 ml) su koyup kaynatın. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve pirinçleri yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat haşlayın. Haşlanan pirinçleri soğuk sudan geçirip süzün.

·        Bir kasede, 1 yumurtanın sarısını çırpın. 3 yemek kaşığı (45 gr) mısır nişastası ve yarım çay bardağı (50 ml) su ilave edip karıştırın.

·        2 adet limonun kabukları rendeleyin.

·        Orta boy bir tencereye 5 su bardağı (1 litre) süt, 1 su bardağı (200 ml) süt kreması, 1 su bardağı (180 gr) toz şeker ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyun. Haşladığınız pirinci de ilave edip karıştırın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.

·        Kaynamakta olan karışıma 2 adet limon kabuğu rendesini ilave edin. Son olarak da nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyip, sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Önce oda sıcaklığında, sonra da buzdolabında soğumaya bırakın.

·        Fırın sütlaç yapmak isterseniz: Fırına dayanıklı kaplara ağzına kadar doldurduğunuz sütlaçları bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin içine biraz soğuk su doldurun. Fırının sadece üst rezistansını açıp, tepsiyi fırının üste yakın rafına yerleştirin. 200 derece ısıda, üstleri kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.