Kadayıflı ve Sütlü Kolay Baklava Tarifi

 


MALZEMELER:

 

·        300 gr hazır baklava yufkası (12 yaprak yufka kullanılacaktır)

·        1,5 çay bardağı (150 ml) eritilmiş tereyağı

·        1,5 su bardağı (300 ml) süt


·        1 çay kaşığı (2 gr) kabartma tozu


·        1 paket (5 gr) toz vanilya

 

Dolgu malzemeleri:

 

·        350 gr tel kadayıf (çiğ)

·        3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı

·        1 su bardağı (100 gr) ceviz (iri dövülmüş)

Şerbeti için:

·        2 su bardağı (360 gr) toz şeker

·        2 su bardağı (400 ml) su

·        5-6 dilim limon


YAPILIŞI:

·        Şerbeti hazırlamak için, tencereye 2 su bardağı (360 gr) toz şeker ve 2 su bardağı (400 ml) su koyup orta ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca içine 5-6 dilim limon ekleyin. 15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın ve limonları içinden çıkarıp soğumaya bırakın.

·        350 gr çiğ tel kadayıfı minik parçalar halinde doğrayın.

·        Bir tavaya 3 yemek kaşığı (50 gr) kadar tereyağı koyun ve doğradığınız kadayıfları rengi açık kahverengine dönünceye kadar kavurun. Bir kaba aktarıp sıcaklığının geçmesini bekleyin.

·        Margarinle yağlanmış 25 cm x 35 cm fırın tepsisinin tabanına 4 yaprak baklava yufkasını yerleştirip, kavurduğunuz tel kadayıfları üzerine yayın.

·        Kadayıfın üzerine, iri dövülmüş 1 su bardağı (100 gr) kadar cevizi yayıp düzeltin.

·        Cevizin üzerine 4 yaprak daha baklava yufkası yerleştirin.

·        Bir kaseye 1,5 su bardağı (300 ml) süt, 1 çay kaşığı (2 gr) kabartma tozu, 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup karıştırın ve tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine döküp yayın. Malzemelerin sütü çekmesi için 15 dakika kadar bekleyin.

·        Üzerine tekrar 4 yaprak baklava yufkasını düzgün olarak yerleştirin ve bir bıçakla tatlınızı dilimler halinde kesin.

·        1,5 çay bardağı (150 ml) eritilmiş ılık tereyağını yufkaların üzerine döküp yayın ve 15 dakika daha bekletin.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üzeri kızarıncaya kadar 25 – 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine, oda sıcaklığında soğuyan şerbeti gezdirerek dökün.

·        Tatlınızın şerbetini tamamen çekmesi için 3-4 saat kadar bekletip servis yapın.

                Afiyet olsun.