MALZEMELER:
·
300 gr hazır baklava yufkası (12 yaprak yufka kullanılacaktır)
·
1,5 çay bardağı (150 ml) eritilmiş tereyağı
·
1,5 su bardağı (300 ml) süt
·
1 çay kaşığı (2 gr) kabartma tozu
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Dolgu malzemeleri:
·
350 gr tel kadayıf (çiğ)
·
3 yemek kaşığı (50 gr) tereyağı
·
1 su bardağı (100 gr) ceviz (iri
dövülmüş)
Şerbeti için:
·
2 su bardağı (360 gr) toz şeker
·
2 su bardağı (400 ml) su
·
5-6 dilim limon
YAPILIŞI:
·
Şerbeti hazırlamak için, tencereye 2 su bardağı (360 gr) toz şeker ve 2 su bardağı (400
ml) su koyup orta ateşte kaynatın. Kaynama başlayınca içine 5-6 dilim limon
ekleyin. 15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın ve limonları içinden
çıkarıp soğumaya bırakın.
·
350 gr çiğ tel kadayıfı minik parçalar halinde doğrayın.
·
Bir tavaya 3
yemek kaşığı (50 gr) kadar tereyağı koyun ve doğradığınız kadayıfları rengi
açık kahverengine dönünceye kadar kavurun. Bir kaba aktarıp sıcaklığının
geçmesini bekleyin.
·
Margarinle yağlanmış 25 cm x 35 cm fırın
tepsisinin tabanına 4 yaprak baklava yufkasını yerleştirip, kavurduğunuz tel
kadayıfları üzerine yayın.
·
Kadayıfın üzerine, iri dövülmüş 1 su bardağı (100 gr) kadar cevizi yayıp düzeltin.
·
Cevizin üzerine 4 yaprak daha baklava
yufkası yerleştirin.
·
Bir kaseye 1,5 su
bardağı (300 ml) süt, 1 çay kaşığı (2 gr) kabartma tozu, 1 paket (5 gr) toz
vanilya koyup karıştırın ve tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine döküp
yayın. Malzemelerin sütü çekmesi için 15 dakika kadar bekleyin.
·
Üzerine tekrar 4 yaprak baklava yufkasını düzgün olarak
yerleştirin ve bir bıçakla tatlınızı dilimler halinde kesin.
·
1,5 çay bardağı (150 ml) eritilmiş ılık tereyağını yufkaların
üzerine döküp yayın ve 15 dakika daha bekletin.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında, üzeri kızarıncaya kadar 25
– 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine, oda
sıcaklığında soğuyan şerbeti gezdirerek dökün.
·
Tatlınızın şerbetini tamamen çekmesi için 3-4 saat kadar bekletip
servis yapın.