MALZEMELER:
(20 x 20 cm kare borcam)
·
1,5
çay bardağı (150 ml) su
·
1,5
çay bardağı (150 gr) toz şeker
·
150
gr tereyağı
·
1,5
paket (7 gr) toz vanilya
·
150
gr ceviz
·
2,5
paket (325 gr) Burçak bisküvi
·
1,5
yemek kaşığı (23 gr) kakao
· 2 yemek kaşığı (60 gr) kuru üzüm
· 140 gr sütlü çikolata¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması
Üstü için: Tercihe bağlı olarak iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Kekin
hazırlanması:
·
Pişirme kabına 1,5 çay
bardağı (150 ml) su, 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker ve 150 gr tereyağı
koyup, düşük ısıda karıştırarak eritin ve ılık hale gelmesini bekleyin.
·
150 gr cevizi ve 2,5 paket (325 gr) Burçak
bisküviyi mutfak robotu ile öğütüp bir kaba aktarın.
·
Erittiğiniz yağ/şeker/su karışımını ilave edin.
1,5 paket de (7 gr) toz vanilya ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar
spatula ile karıştırın.
·
Karışımın yarısını bir başka kaba aktarın. 1,5
yemek kaşığı (23 gr) kakao ve 2 yemek kaşığı (60 gr) kuru üzüm ekleyip
karıştırın.
·
20
x 20 cm ölçülerindeki borcamın içine pişirme kağıdı yerleştirin. Kakaolu
karışımı borcama aktarın ve elinizle bastırıp düzgün bir katman oluşmasını
sağlayın.
· Sade karışımı da aynı şekilde kakaolu katmanın üzerine yayıp düzeltin.
· Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 140 gr sütlü çikolata ve ¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması koyup, orta ısıda karıştırarak eritin. Ilık hale gelmesini bekleyip, sade bisküvili katmanın üzerine döküp yayın.
· Bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpin ve ince uzun dilimler halinde kesip servis yapın.
Afiyet olsun.