Çikolatalı Cevizli Kolay Pasta Tarifi

 


MALZEMELER:

(20 x 20 cm kare borcam)

·        1,5 çay bardağı (150 ml) su

·        1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker

·        150 gr tereyağı

·        1,5 paket (7 gr) toz vanilya

·        150 gr ceviz

·        2,5 paket (325 gr) Burçak bisküvi

·        1,5 yemek kaşığı (23 gr) kakao

·        2 yemek kaşığı (60 gr) kuru üzüm

·        140 gr sütlü çikolata¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması


Üstü için: Tercihe bağlı olarak iri dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Kekin hazırlanması:

·        Pişirme kabına 1,5 çay bardağı (150 ml) su, 1,5 çay bardağı (150 gr) toz şeker ve 150 gr tereyağı koyup, düşük ısıda karıştırarak eritin ve ılık hale gelmesini bekleyin.

·        150 gr cevizi ve 2,5 paket (325 gr) Burçak bisküviyi mutfak robotu ile öğütüp bir kaba aktarın.

·        Erittiğiniz yağ/şeker/su karışımını ilave edin. 1,5 paket de (7 gr) toz vanilya ekleyin ve malzemeler bütünleşinceye kadar spatula ile karıştırın.

·        Karışımın yarısını bir başka kaba aktarın. 1,5 yemek kaşığı (23 gr) kakao ve 2 yemek kaşığı (60 gr) kuru üzüm ekleyip karıştırın.

·        20 x 20 cm ölçülerindeki borcamın içine pişirme kağıdı yerleştirin. Kakaolu karışımı borcama aktarın ve elinizle bastırıp düzgün bir katman oluşmasını sağlayın.


·        Sade karışımı da aynı şekilde kakaolu katmanın üzerine yayıp düzeltin.


·        Pişirme kabına 1/3’ü kadar su doldurup üzerine ısıya dayanıklı bir kase oturtun. Kaseye 140 gr sütlü çikolata ve ¾ çay bardağı (75 ml) süt kreması koyup, orta ısıda karıştırarak eritin. Ilık hale gelmesini bekleyip, sade bisküvili katmanın üzerine döküp yayın.


·        Bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpin ve ince uzun dilimler halinde kesip servis yapın.

 

                Afiyet olsun.