MALZEMELER
Pasta
keki için:
(Tepsi ölçülerim: 25 cm x 35 cm)
·
6
adet büyük boy yumurtanın sarıları
·
4
yemek kaşığı (55 gr) toz şeker
·
1
çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1
çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) zeytinyağı
·
1
çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt
·
1
su bardağı (125 gr) kek unu
·
1
tatlı kaşığı (4 gr) hamur kabartma tozu
·
1,5
paket (8 gr) toz vanilya
·
6
adet büyük boy yumurtanın akları
·
1
tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
·
1 çay bardağı (85 gr) toz şeker
Pasta
kreması için:
·
60
gr beyaz çikolata
·
¼ çay
bardağı (25 ml) süt kreması (ya da süt)
·
2 kutu (400 gr) labne peyniri
·
1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
·
1 paket (75 gr) toz kremşanti
·
1 çay bardağı (50 ml) süt kreması
·
50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Üstü
için:
·
50 gr file badem
YAPILIŞI
Pasta
kekinin hazırlanması:
·
6
adet büyük boy yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.
·
Karıştırma
kabına 6 yumurta
sarısını, 4 yemek kaşığı (55 gr) toz şekeri ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu koyup
mikserle karıştırın. Şekerler eriyince, 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85
ml) zeytinyağı ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt ekleyip
malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
·
Sıvı
karışımın üzerine, 1 su bardağı (125 gr) kek ununu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) hamur
kabartma tozunu, 1,5 paket (8 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin ve spatula ile iyice
karıştırın.
·
Başka
bir kapta 6 yumurtanın
aklarını, köpürünceye kadar mikserin hızlı devrinde çırpın. 1 tatlı kaşığı (5
ml) limon suyu ekleyip çırpmaya devam edin. 1 çay bardağı (85 gr) toz şekeri
kısım kısım ekleyip, karışım mikserin ucundan damlamayan yoğun bir kıvam
alıncaya kadar, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.
·
Yumurta
akı karışımını, daha önce hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip spatula
ile iyice karıştırın.
·
Tamamlanan
hamur karışımını, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aktarıp yayın.
Yerleşmesi ve hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi birkaç kez tezgaha
hafifçe vurun.
·
Önceden
160 dereceye ısıtılan fırında 25- 30 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Pasta
kremasının hazırlanması:
·
60 gr beyaz çikolataya, ¼ çay bardağı (25 ml)
süt kreması ilave edip Bein Marie usulü eritin. Oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
·
Başka bir kaba, oda
sıcaklığında yumuşamış 50 gr tereyağı ve 1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
koyup mikser ile karıştırın.
·
Karıştırma kabına 2 kutu (400 gr) labne peyniri
ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup mikserin düşük hızında karıştırın.
·
Erittiğiniz çikolatayı ve tereyağı/pudra şekeri
karışımını da ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.
·
Bir kapta 1 paket (75 gr) toz kremşanti ile ½ çay
bardağı (50 ml) süt kremasını, koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın ve
önceki karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile karıştırın.
·
Kremayı buzdolabında soğumaya bırakın.
Pastanın
tamamlanması:
·
Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını sıyırıp
çıkarın. Kenarlarındaki bozuk kısımları kesip temizleyin ve boylamasına 2 eşit
parçaya bölün.
·
İlk kek parçasını servis tabağına yerleştirip,
hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine yayın.
·
İkinci kek parçasını da, ilk parçanın üzerine
yerleştirip kalan kremayı üzerine yayıp düzeltin.
·
Pastanızın üzerine file badem serpiştirin.
·
4-5 saat buzdolabında bekletin ve dilimleyip
servis yapın.