Vanilyalı ve Bademli Pasta Tarifi

 

MALZEMELER

Pasta keki için:

(Tepsi ölçülerim: 25 cm x 35 cm)

·        6 adet büyük boy yumurtanın sarıları

·        4 yemek kaşığı (55 gr) toz şeker

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) zeytinyağı

·        1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt

·        1 su bardağı (125 gr) kek unu

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) hamur kabartma tozu

·        1,5 paket (8 gr) toz vanilya

·        6 adet büyük boy yumurtanın akları

·        1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu

·        1 çay bardağı (85 gr) toz şeker

Pasta kreması için:

·        60 gr beyaz çikolata

·        ¼  çay bardağı (25 ml) süt kreması (ya da süt)

·        2 kutu (400 gr) labne peyniri

·        1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri

·        1 paket (75 gr) toz kremşanti

·        1 çay bardağı (50 ml) süt kreması

·        50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Üstü için:

·        50 gr file badem

YAPILIŞI

Pasta kekinin hazırlanması:

·        6 adet büyük boy yumurtanın sarıları ile aklarını ayırın.

·        Karıştırma kabına 6 yumurta sarısını, 4 yemek kaşığı (55 gr) toz şekeri ve 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu koyup mikserle karıştırın. Şekerler eriyince, 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) zeytinyağı ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik (85 ml) süt ekleyip malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Sıvı karışımın üzerine, 1 su bardağı (125 gr) kek ununu, 1 tatlı kaşığı (4 gr) hamur kabartma tozunu, 1,5 paket (8 gr) toz vanilyayı birlikte eleyin ve spatula ile iyice karıştırın.

·        Başka bir kapta 6 yumurtanın aklarını, köpürünceye kadar mikserin hızlı devrinde çırpın. 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu ekleyip çırpmaya devam edin. 1 çay bardağı (85 gr) toz şekeri kısım kısım ekleyip, karışım mikserin ucundan damlamayan yoğun bir kıvam alıncaya kadar, mikserin hızlı devrinde karıştırmaya devam edin.

·        Yumurta akı karışımını, daha önce hazırladığınız karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile iyice karıştırın.

·        Tamamlanan hamur karışımını, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine aktarıp yayın. Yerleşmesi ve hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi birkaç kez tezgaha hafifçe vurun.

·        Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 25- 30 dakika pişirip soğumaya bırakın.


Pasta kremasının hazırlanması:

·        60 gr beyaz çikolataya, ¼ çay bardağı (25 ml) süt kreması ilave edip Bein Marie usulü eritin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Başka bir kaba, oda sıcaklığında yumuşamış 50 gr tereyağı ve 1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri koyup mikser ile karıştırın.

·        Karıştırma kabına 2 kutu (400 gr) labne peyniri ve 1 paket (5 gr) toz vanilya koyup mikserin düşük hızında karıştırın.

·        Erittiğiniz çikolatayı ve tereyağı/pudra şekeri karışımını da ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.

·        Bir kapta 1 paket (75 gr) toz kremşanti ile ½ çay bardağı (50 ml) süt kremasını, koyu bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın ve önceki karışıma kısım kısım ekleyip spatula ile karıştırın.

·        Kremayı buzdolabında soğumaya bırakın.

Pastanın tamamlanması:

·        Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını sıyırıp çıkarın. Kenarlarındaki bozuk kısımları kesip temizleyin ve boylamasına 2 eşit parçaya bölün.

·        İlk kek parçasını servis tabağına yerleştirip, hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine yayın.

·        İkinci kek parçasını da, ilk parçanın üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerine yayıp düzeltin.

·        Pastanızın üzerine file badem serpiştirin.

·        4-5 saat buzdolabında bekletin ve dilimleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.