MALZEMELER
Hamur malzemeleri:
·
1,5 çay bardağı (145 ml)
ılık süt
·
½ paket (5 gr) kuru maya
·
2 yemek kaşığı (30 gr)
toz şeker
·
2 su bardağı (250 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (4 gr)
tuz
·
2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağı
(oda sıcaklığında)
Sos malzemeleri:
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
1 küçük domatesin rendesi (tel süzgeçten geçirilmiş)
·
1 tatlı kaşığı kekik
·
1 tutam karabiber
·
1 tutam tuz
·
1 tutam kırmızı pul biber
·
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
·
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
İç malzemeleri:
(Kullanılacak malzemeler tercihe bağlı olup, benim kullandıklarım
aşağıdadır)
·
Kaşar peyniri rendesi
·
Sosis
·
Sivri biber
·
Minik doğranmış sucuk
Üstü için:
·
1 adet yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
·
Bir kaseye 1,5 çay
bardağı (145 ml) ılık süt, ½ paket (5 gr) kuru maya, 2 yemek kaşığı (30 gr) toz
şeker koyup karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.
·
Karıştırma kabına 2 su
bardağı (250 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuzu birlikte eleyin.
Ortasını havuz şeklinde açıp, hazırladığınız mayalı sıvı karışımı havuza aktarın.
Kenarlardaki unu yavaş yavaş ortadaki sıvı karışıma aktararak karıştırın.
·
Hamuru kabın içinde bir süre yoğurun ve biraz
toparlanınca, oda sıcaklığında yumuşamış 2 yemek
kaşığı (40 gr) tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin.
·
Hamurunuzu un serpilmiş mutfak
tezgahının üzerine aktarın ve iyice yoğurun. Pürüzsüz bir hamur oluşunca, top
haline getirin ve kabın içine aktarıp üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya
bırakın.
·
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları
yuvarlayıp bezeler oluşturun ve üstlerini örtüp 30 dakika daha bekletin.
·
Sosu hazırlamak için, bir kaseye 1 yemek kaşığı domates salçası, rendelenmiş 1 küçük domates (tel süzgeçten
geçirilmiş), 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz, 1 tutam
kırmızı pul biber, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup
karıştırın.
·
Tercihinize bağlı olarak
kullanabileceğiniz iç malzemeler için sosisleri, sucukları ve salamları minik
parçalar halinde doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
·
Un serpilen tezgahın üzerinde, bezeleri merdane ile yaklaşık
12 cm çapında yuvarlak hamurlar şeklinde açın.
·
Hamurların orta kısmına, kenarlardan 1 parmak kadar
boşluk kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı kadar pizza sosu sürüp üzerine iç
malzemesinden yerleştirin. Hamuru kenarlardan yukarı doğru torba şeklinde
toplayıp üst kısımda birleştirin ve avucunuzda yuvarlayıp top haline getirin.
·
Poğaçalarınızı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın
tepsisine yerleştirin ve üstünü örtüp, tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletin.
·
Üstlerine 1 yumurtanın sarısını sürün ve önceden 180
dereceye ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.