Pizza Poğaça Tarifi

 

MALZEMELER

Hamur malzemeleri:

·        1,5 çay bardağı (145 ml) ılık süt

·        ½ paket (5 gr) kuru maya

·        2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker

·        2 su bardağı (250 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) tuz

·        2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)

Sos malzemeleri:

·        1 yemek kaşığı domates salçası

·        1 küçük domatesin rendesi (tel süzgeçten geçirilmiş)

·        1 tatlı kaşığı kekik

·        1 tutam karabiber

·        1 tutam tuz

·        1 tutam kırmızı pul biber

·        1 diş sarımsak (rendelenmiş)

·        1 tatlı kaşığı zeytinyağı

İç malzemeleri:

(Kullanılacak malzemeler tercihe bağlı olup, benim kullandıklarım aşağıdadır)

·        Kaşar peyniri rendesi

·        Sosis

·        Sivri biber

·        Minik doğranmış sucuk

Üstü için:

·        1 adet yumurtanın sarısı

     

    YAPILIŞI


·        Bir kaseye 1,5 çay bardağı (145 ml) ılık süt, ½ paket (5 gr) kuru maya, 2 yemek kaşığı (30 gr) toz şeker koyup karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.

·        Karıştırma kabına 2 su bardağı (250 gr) unu ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tuzu birlikte eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp, hazırladığınız mayalı sıvı karışımı havuza aktarın. Kenarlardaki unu yavaş yavaş ortadaki sıvı karışıma aktararak karıştırın.

·        Hamuru kabın içinde bir süre yoğurun ve biraz toparlanınca, oda sıcaklığında yumuşamış 2 yemek kaşığı (40 gr) tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin.

·        Hamurunuzu un serpilmiş mutfak tezgahının üzerine aktarın ve iyice yoğurun. Pürüzsüz bir hamur oluşunca, top haline getirin ve kabın içine aktarıp üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.  

·        Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayıp bezeler oluşturun ve üstlerini örtüp 30 dakika daha bekletin.

·        Sosu hazırlamak için, bir kaseye 1 yemek kaşığı domates salçası, rendelenmiş 1 küçük domates (tel süzgeçten geçirilmiş), 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz, 1 tutam kırmızı pul biber, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın.

·        Tercihinize bağlı olarak kullanabileceğiniz iç malzemeler için sosisleri, sucukları ve salamları minik parçalar halinde doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.

·        Un serpilen tezgahın üzerinde, bezeleri merdane ile yaklaşık 12 cm çapında yuvarlak hamurlar şeklinde açın.

·        Hamurların orta kısmına, kenarlardan 1 parmak kadar boşluk kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı kadar pizza sosu sürüp üzerine iç malzemesinden yerleştirin. Hamuru kenarlardan yukarı doğru torba şeklinde toplayıp üst kısımda birleştirin ve avucunuzda yuvarlayıp top haline getirin.

·        Poğaçalarınızı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve üstünü örtüp, tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletin.

·        Üstlerine 1 yumurtanın sarısını sürün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirip servis yapın.

            Afiyet olsun.