MALZEMELER:
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
¾ su bardağı (100 gr) pudra şekeri
·
½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
·
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
·
2,5 su bardağı (285 gr) un
·
1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu
·
2 yemek kaşığı (25 gr) kakao
·
1 tutam tuz
Üstü
için:
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
·
Derin bir karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr
tereyağı ve ¾ su bardağı (100 gr) pudra şekeri koyup mikser ile iyice
karıştırın.
·
½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ve oda sıcaklığında beklemiş bir
adet yumurta ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam
edin.
·
2,5 su bardağı (285 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma
tozunu, 2 yemek kaşığı (25 gr) kakaoyu ve 1 tutam tuzu, sıvı karışımın üzerine
eleyip karıştırın.
·
Yumuşak kıvamlı bir hamur oluşturuncaya kadar, malzemeleri
elinizle iyice yoğurun.
·
Hamurdan bir dondurma kaşığını dolduracak büyüklükte parçalar
koparıp avucunuzda yuvarlayarak top haline getirin. Hamur toplarına elinizle
kozalak şekli verin.
·
Bir bıçakla hamurların üstlerinde, verevine çapraz kesikler
oluşturup kozalak görünümü verin.
·
Hamurlarınızı, içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine
aralıklı olarak yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25
dakika kadar pişirin.
·
Soğuyunca üstlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.