Kozalak Kurabiye Tarifi

 

MALZEMELER:

·        100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        ¾ su bardağı (100 gr) pudra şekeri

·        ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ

·        1 adet yumurta (oda sıcaklığında)

·        2,5 su bardağı (285 gr) un

·        1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozu

·        2 yemek kaşığı (25 gr) kakao

·        1 tutam tuz

Üstü için:

·        Pudra şekeri


YAPILIŞI:

·        Derin bir karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı ve ¾ su bardağı (100 gr) pudra şekeri koyup mikser ile iyice karıştırın.

·        ½ çay bardağı (50 ml) sıvı yağ ve oda sıcaklığında beklemiş bir adet yumurta ilave edip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        2,5 su bardağı (285 gr) unu, 1 tatlı kaşığı (5 gr) hamur kabartma tozunu, 2 yemek kaşığı (25 gr) kakaoyu ve 1 tutam tuzu, sıvı karışımın üzerine eleyip karıştırın.

·        Yumuşak kıvamlı bir hamur oluşturuncaya kadar, malzemeleri elinizle iyice yoğurun.

·        Hamurdan bir dondurma kaşığını dolduracak büyüklükte parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak top haline getirin. Hamur toplarına elinizle kozalak şekli verin.

·        Bir bıçakla hamurların üstlerinde, verevine çapraz kesikler oluşturup kozalak görünümü verin.

·        Hamurlarınızı, içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

·        Soğuyunca üstlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

                Afiyet olsun.