Havuçlu Pasta Tarifi

 

MALZEMELER

Kek için:

·        1,5 su bardağı (165 gr) un

·        1,5 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozu

·        1 çay kaşığı (2 gr) tuz

·        1 tatlı kaşığı (4 gr) tarçın

·        1 su bardağı (200 gr) esmer (ya da beyaz) toz şeker

·        1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ

·        2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

·        2 adet (toplam: 180 gr) havuç (rendelenmiş)

 

Krema için:

·        100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

·        1 çay bardağı (55 gr) pudra şekeri

·        400 gr labne peyniri

·        1 paket (5 gr) toz vanilya

Üstü için:

·        1 su bardağı kadar (90 gr) ceviz içi

·        Pudra şekeri

YAPILIŞI

Kekin hazırlanması:

·        2 adet (toplam: 180 gr) havucu ince olarak rendeleyin.

·        Karıştırma kabına 1,5 su bardağı (165 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozunu, 1 çay kaşığı (2 gr) tuzu ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tarçını birlikte eleyin.

·        Başka bir kaba 1 su bardağı (200 gr) esmer şeker (ya da beyaz toz şeker) ve 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ koyun ve şeker eriyinceye kadar mikser ile karıştırın.

·        Oda sıcaklığında beklemiş 2 adet büyük boy yumurtanın birincisini sıvı karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. İlk yumurtayı ekledikten yaklaşık 2 dakika sonra da ikinci yumurtayı ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırma işlemini sürdürün.

·        Hazırladığınız unlu karışımı sıvı karışıma kısım kısım ilave edin. Rendelediğiniz 2 adet (toplam: 180 gr) havucuı da ekleyip, spatula ile iyice karıştırın.

·         Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız kek karışımını tepsiye aktarıp yayın. Tepsiyi birkaç kez tezgaha hafifçe vurarak, karışımın iyice yerleşmesini sağlayın.

·        Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan keki, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·        Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını yavaşça sıyırıp çıkarın ve kenarlardaki eğrilikleri kesip çıkararak düzgün bir dikdörtgen haline getirin. Kekinizi enlemesine 3 eşit dikdörtgen parça halinde kesin.

·        Kenarlardan çıkan kek parçalarını ve 1 su bardağı kadar (90 gr) ceviz içini mutfak robotu ile öğütüp bir kaba koyun.

Kremanın hazırlanması:

·        Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr tereyağı ve 1 çay bardağı (55 gr) pudra şekeri koyup, mikser ile malzemeler bütünleşinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kadar karıştırın. 400 gr labne peynirini ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı da ekleyip özdeş hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.

·        Hazırladığınız kremayı krema sıkma torbasına doldurun ve yarım saat kadar buzdolabında soğutun.

Pastaların tamamlanması:

·        İlk kek parçasını servis tabağına koyun ve alt kenarlarına ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesilmiş pişirme kağıdı parçaları yerleştirin.

·        Kek parçasının üzerine, soğuyan kremadan 1 kat sıkıp spatula ile düzgün bir biçimde yayın. Kremanın üzerine ikinci kek parçasını yerleştirin ve yine bir kat krema sıkıp yayın. Kremanın üzerine mutfak robotunda öğüttüğünüz kek parçaları/ceviz karışımından bir miktar serpiştirin. Üçüncü kek parçasını da yerleştirip üzerine krema yaydıktan sonra, kekin kenar kısımlarını da krema ile sıvayın.

·        Öğütülmüş kek/ceviz karışımını pastanın üzerine serpiştirin ve yan taraflarına da elinizle yapıştırıp, pastanın tamamının kırıntı karışımı ile kaplanmasını sağlayın.

·        Alta yerleştirdiğiniz pişirme kağıdı parçalarını çekip çıkarın.

·        Bir gece buzdolabında bekleteceğiniz pastalarınızın üstlerine pudra şekeri serpin ve tercihinize bağlı olarak süsleyip servis yapın.

                Afiyet olsun.