MALZEMELER
Kek
için:
·
1,5
su bardağı (165 gr) un
·
1,5
tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozu
·
1
çay kaşığı (2 gr) tuz
·
1
tatlı kaşığı (4 gr) tarçın
·
1
su bardağı (200 gr) esmer (ya da beyaz) toz şeker
·
1
çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
·
2
adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
·
2
adet (toplam: 180 gr) havuç (rendelenmiş)
Krema
için:
·
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı (55 gr) pudra şekeri
·
400 gr labne peyniri
·
1 paket (5 gr) toz vanilya
Üstü
için:
·
1 su bardağı kadar (90 gr) ceviz içi
·
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Kekin
hazırlanması:
·
2 adet (toplam: 180 gr) havucu ince
olarak rendeleyin.
·
Karıştırma
kabına 1,5
su bardağı (165 gr) unu, 1,5 tatlı kaşığı (7 gr) hamur kabartma tozunu, 1 çay
kaşığı (2 gr) tuzu ve 1 tatlı kaşığı (4 gr) tarçını birlikte eleyin.
·
Başka
bir kaba 1
su bardağı (200 gr) esmer şeker (ya da beyaz toz şeker) ve 1 çay bardağı (100
ml) sıvı yağ koyun ve şeker eriyinceye kadar mikser ile karıştırın.
·
Oda sıcaklığında beklemiş 2 adet
büyük boy yumurtanın birincisini sıvı karışıma ilave edip karıştırmaya devam
edin. İlk yumurtayı ekledikten yaklaşık 2 dakika sonra da ikinci yumurtayı
ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karıştırma işlemini sürdürün.
·
Hazırladığınız unlu karışımı sıvı
karışıma kısım kısım ilave edin. Rendelediğiniz 2 adet (toplam: 180 gr) havucuı
da ekleyip, spatula ile iyice karıştırın.
·
Bir fırın
tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız kek karışımını tepsiye aktarıp
yayın. Tepsiyi birkaç kez tezgaha hafifçe vurarak, karışımın iyice yerleşmesini
sağlayın.
·
Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25
dakika kadar pişirin. Fırından çıkan keki, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
·
Soğuyan kekin altındaki pişirme kağıdını yavaşça
sıyırıp çıkarın ve kenarlardaki eğrilikleri kesip çıkararak düzgün bir
dikdörtgen haline getirin. Kekinizi enlemesine 3 eşit dikdörtgen parça halinde
kesin.
·
Kenarlardan çıkan kek parçalarını ve 1 su
bardağı kadar (90 gr) ceviz içini mutfak robotu ile öğütüp bir kaba koyun.
Kremanın
hazırlanması:
·
Karıştırma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış
100 gr tereyağı ve 1 çay bardağı (55 gr) pudra şekeri koyup, mikser ile
malzemeler bütünleşinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kadar karıştırın. 400 gr
labne peynirini ve 1 paket (5 gr) toz vanilyayı da ekleyip özdeş hale gelinceye
kadar karıştırmaya devam edin.
·
Hazırladığınız kremayı krema sıkma torbasına
doldurun ve yarım saat kadar buzdolabında soğutun.
Pastaların
tamamlanması:
·
İlk kek parçasını servis tabağına koyun ve alt
kenarlarına ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesilmiş pişirme kağıdı parçaları
yerleştirin.
·
Kek parçasının üzerine, soğuyan kremadan 1 kat
sıkıp spatula ile düzgün bir biçimde yayın. Kremanın üzerine ikinci kek
parçasını yerleştirin ve yine bir kat krema sıkıp yayın. Kremanın üzerine
mutfak robotunda öğüttüğünüz kek parçaları/ceviz karışımından bir miktar
serpiştirin. Üçüncü kek parçasını da yerleştirip üzerine krema yaydıktan sonra,
kekin kenar kısımlarını da krema ile sıvayın.
·
Öğütülmüş kek/ceviz karışımını pastanın üzerine serpiştirin
ve yan taraflarına da elinizle yapıştırıp, pastanın tamamının kırıntı karışımı
ile kaplanmasını sağlayın.
·
Alta yerleştirdiğiniz pişirme kağıdı parçalarını
çekip çıkarın.
·
Bir gece buzdolabında bekleteceğiniz
pastalarınızın üstlerine pudra şekeri serpin ve tercihinize bağlı olarak
süsleyip servis yapın.