MALZEMELER
·
2
paket (toplam:400 gr) petibör bisküvi
·
1
kg havuç (rendelenmiş)
·
2
su bardağı (350 gr) toz şeker
·
2
paket (10 gr) toz vanilya
·
125
gr eritilmiş tereyağı
·
1
su bardağı (90 gr) iri dövülmüş ceviz
·
Üstü
için: Hindistan cevizi
YAPILIŞI
·
2 paket (toplam:400 gr) petibör bisküviyi küçük
parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın.
·
1
kg havucu soyup rendeleyin. Pişirme kabına aktarın ve üzerine 2 su bardağı (350 gr)
toz şeker ekleyip orta ateşte pişirin. Havuçlar bıraktığı suyu çekince, 2 paket
(10 gr) toz vanilya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın.
·
Havuçların
ilk sıcaklığı geçince, bisküvilere ilave edip karıştırın. 125 gr eritilmiş tereyağı ve 1 su bardağı (90
gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karışımı
elinizle yoğurun.
·
Kek
kalıbının içine bir buzdolabı poşeti yerleştirin ve hazırladığınız karışımı
kalıba aktarıp yayın.
Kalıbın şeklini alması için elinizle, ya da düz bir cisimle üzerine bastırın.
Üzerine Hindistan cevizi serpin ve üzerine yine bir buzdolabı poşeti
yerleştirip, bir saat kadar derin dondurucuda bekletin.
·
Derin
dondurucudan çıkardığınız pastanızı kalıptan çıkarın ve üzerine bolca Hindistan
cevizi serpin. Tercihinize bağlı olarak üzerini süsleyebileceğiniz pastanızı
dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.