Havuçlu Mozaik Pasta Tarifi

 

MALZEMELER

·        2 paket (toplam:400 gr) petibör bisküvi

·        1 kg havuç (rendelenmiş)

·        2 su bardağı (350 gr) toz şeker

·        2 paket (10 gr) toz vanilya

·        125 gr eritilmiş tereyağı

·        1 su bardağı (90 gr) iri dövülmüş ceviz

·        Üstü için: Hindistan cevizi

YAPILIŞI

·        2 paket (toplam:400 gr) petibör bisküviyi küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın.

·        1 kg havucu soyup rendeleyin. Pişirme kabına aktarın ve üzerine 2 su bardağı (350 gr) toz şeker ekleyip orta ateşte pişirin. Havuçlar bıraktığı suyu çekince, 2 paket (10 gr) toz vanilya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın.

·        Havuçların ilk sıcaklığı geçince, bisküvilere ilave edip karıştırın.  125 gr eritilmiş tereyağı ve 1 su bardağı (90 gr) iri dövülmüş ceviz ekleyip, malzemeler bütünleşinceye kadar karışımı elinizle yoğurun.

·        Kek kalıbının içine bir buzdolabı poşeti yerleştirin ve hazırladığınız karışımı kalıba aktarıp yayın. Kalıbın şeklini alması için elinizle, ya da düz bir cisimle üzerine bastırın. Üzerine Hindistan cevizi serpin ve üzerine yine bir buzdolabı poşeti yerleştirip, bir saat kadar derin dondurucuda bekletin.

·        Derin dondurucudan çıkardığınız pastanızı kalıptan çıkarın ve üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Tercihinize bağlı olarak üzerini süsleyebileceğiniz pastanızı dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.